Bernat Erta Majó: Un futur il·lusionant.

 Final dels 400m.ll. del Campionat d'Europa Sub18

Han passat ja uns mesos des que Bernat Erta Majó (FCB) assolí la mínima d'assistència al Campionat d'Europa Sub18 de Györ en el primer 400m.ll. de la temporada d'aire lliure. Des d'aquell moment han ocorregut moltes coses, totes elles destacables, però mai he acabat de trobar el moment per plasmar-les en aquest bloc i així mantenir-vos informats. Malgrat tot, els que em seguiu a twitter sempre heu tingut informació al moment de tot allò esdevingut, doncs aquesta servei de microblogging s'esta convertint en el meu principal canal d'informació per la immediatesa i capacitat d'interacció que ofereix.
La temporada d'estiu del meu fill petit ha estat impressionant. Des d'aquell 28 d'abril l'atleta lleidatà ha disputat 8 proves de 400m.ll. i 400m.t. en territori espanyol i en totes elles ha obtingut la victòria. Bernat es va proclamar Campió de Catalunya Sub18 dels 400m.t. a l'estadi Joan Serrahima de Barcelona i també va assolir la victòria a la mateixa prova al Campionat d'Espanya de seleccions autonòmiques Sub18 disputat a Ciudad Real, quedant-se a tan sols 3 centèsimes de la mínima continental amb uns fantàstics 53"03. Aquesta darrera marca va arribar poc temps després d'haver patit una amigdalitis que es va veure complicada amb un virus que el deixaren fora de combat durant setmanes, la qual cosa encara dona més valor a tot allò assolit amb posterioritat.
La malaltia va interrompre el procés d'adaptació als 400m.t., prova en la que l'atleta lleidatà encara ha de madurar molt per aconseguir les marques que està en disposició d'oferir-nos. Evidentment, la malaltia també va minvar la càrrega d'entrenament que hauria d'haver permès una millor cloenda de la temporada, però malgrat tot, al cap i a la fi tot va sortir prou bé, no podem demanar més!

 Bernat Erta Majó a la línia de sortida de la final europea Sub18 dels 400m.ll.

Ara per ara, en Bernat es troba molt més còmode en els 400m.ll. i així ho va demostrar el 12 de maig quan va establir el rècord de Catalunya dels 400m.ll. Sub18 en el transcurs del Campionat d'Espanya de Clubs Sub20 a Serrahima amb una marca de 47"69, marca que, com molts ja sabeu, va tornar a rebaixar quan es proclamà campió d'Espanya Sub18 a Gijón amb una nova PB de 47"66. Aquest registre, que el situava líder del rànking espanyol, i la medalla d'or de l'estatal l'obrien de bat a bat les portes d'accés al Campionat d'Europa Sub18 de Györ, la primera gran experiència internacional d'el jove quatrecentista arribava en terres hongareses. El dissabte 6 de juliol, en una semifinal sota la pluja, Bernat creuava la línia de meta en segona posició amb uns fantàstics (per les condicions en que es realitzaren) 48"00, marca que milloraria ostensiblement al ser 6è en la fantàstica final del dia següent, d'un altíssim nivell, i on Bernat, amb una excel·lent actuació, rebaixava de nou el rècord català fins els 47"50, o el que és el mateix, assolia la 3a marca all-time espanyola, a menys de 3 dècimes del rècord espanyol. De retruc, el lleidatà es situava segon del rànking català absolut, la qual cosa feia que fos convocat per al relleu 4x400m.ll. de la selecció catalana absoluta que es proclamaria campiona d'Espanya de Federacions Autonòmiques el dissabte 14 de juliol a Granollers.
Quedava encara la possibilitat d'assistir al Campionat d'Espanya Absolut de Getafe per disputar els 400m.ll., però ho vam desestimar per poder donar descans a aquest jove atleta. Potser hagués estat bé cloure amb la seva inclusió en el relleu 4x400m.ll. del FCB i així competir amb ídols seus com Husillos o Bua, però el Barça gaudeix d'un ampli fons d'armari i no l'ha necessitat. Ja arribarà la seva oportunitat més endavant. A més, lo millor del 2018 encara està per arribar i hem de recuperar forces, doncs, si tot va com és d'esperar, Bernat serà inclòs en la selecció espanyola que es desplaçarà a Buenos Aires per disputar els Jocs Olímpics de la Joventut del 6 al 18 d'octubre, en el que seria un final de temporada per emmarcar.

Comentaris

Entrades populars