Bernat Erta Majó, mínima per a l'Europeu Sub18 de Gyor

Bernat Erta Majó, assolint la victòria a la 1a jornada de la DH a l'Hospitalet (foto Miquel Merino)
Ja han passat dos messos des de la darrera entrada en aquest blog. En aquell text es reflectia l'amargor que sentíem després el desafortunat Campionat d'Espanya Indoor Sub18 d'Antequera, on Bernat Erta Majó (FCB) va haber d'abandonar per lesió durant el transcurs de les semifinals dels 400m.ll., prova en la que era el màxim favorit al triomf com a líder del rànking estatal.
Malgrat el disgut, vam intentar passar pàgina ràpidamet i centrar-nos en el veritable objectiu de la temporada: assolir el podi en el Campionat d'Espanya Sub18 d'aire lliure i aconseguir la mínima per al Campionat d'Europa Sub18 a disputar en Gyor (Hongria). Unes poques setmanes després ja podem dir que hem acomplert un dels dos reptes en la primera competició 'outdoor' de la temporada. En Bernat va obtenir la victòria en la prova dels 400m.ll. de la primera jornada de la Divisió d'Honor del Campionat d'Espanya de Clubs 2018 disputada a l'Hospitalet el 28 d'abril, marcant uns magnífics 48"30, registre que suposa rebaixar en mes de 3 dècimes la mínima de participació per a Gyor 2018. El lleidatà era el més jove de la prova, però això no fou obstacle per a superar a reconeguts especialistes de la distància, entre els que destacaven el canari Darwin Andrés Echeverri (medallista europeu de 4x400m amb Espanya) o el català Pau Fradera (també internacional absolut). Evidentment, aquests grans atletes segueixen planificacions amb objectius i temporalitzacions diferents a la nostra i per això ara no són en el seu millor moment de forma, però malgrat tot, no deixen de ser un indicador prou vàlid per tenir una referència sobre la qualitat de la marca d'en Bernat, que de nou lidera amb comoditat el rànking espanyol sub18. 
Ara s'obre davant nostre uns intens i motivant període de competició. Durant els mesos de maig i juny tot restarà per decidir. Malgrat tot, i amb l'experiència del març passat, sabem que fins el darrer moment no es pot abaixar la guàrdia i que hem de seguir treballant per assolir els somnis d'aquest jove i talentós velocista ponentí, però tot indica que anem per bon cami i que sóm en disposició d'arribar ben lluny.

A la mateixa jornada de Divisió d'Honor, Arnau Erta Majó (FCB) també va tenir un bon inici de temporada. L'experimentat tanquista de Lleida va guanyar la prova dels 110m.t. amb 14"35 (V+0,0), excel·lent marca pel moment de la temporada en la que ens trobem, i encara més pels que sabem que Arnau competia amb certes reserves per una sobrecàrrega als seus insquiotibials, músculs que ja li han reportat diversisos problemes durant els darrers anys. Finalment tot discorreguè satisfactòriament i el lleidatà va donar el primer pas de la que esperem que sigui una campanya d'are lliure de reafirmació, en la que superi els excel·lents 13"71 que té com a PB des de fa dues temporades.

Arnau Erta Majó, guanya els 110m.t. de la DH amb 14"35

Comentaris

Entrades populars