Antequera o les dues cares de l'esport

Bernat Erta Majó, un cop abandonada la semifinal dels 400m.ll. (Foto Miguelez)
La nostra temporada indoor ha baixat el teló amb la celebració del Campionat d'Espanya Sub18 a Antequera (Màlaga), esdeveniment que ens ha deixat un gust agre-dolç. El cap de setmana ens ha deparat moments de felicitat i de tristor de la mà de Clàudia Delgado Cerro i Bernat Erta Majó, respecitvament.
La flamant medallista de bronze catalana dels 200m.ll. va fer palesa la seva gran progressió durant la present campanya de pista coberta al competir brillantment i ser 4a a la final del doble hectòmetre, marcant un nou registre personal de 25"51. La lleidatana viatjava a l'estatal Sub18 amb l'objectiu de ser a les semifinals d'aquesta prova i tornava a casa havent disputat per primer cop una final d'un Campionat d'Espanya. A més a més, Clàudia rebaixava cada cursa la seva plusmarca: 25"59 a eliminatòries, 25"56 a semifinals i 25"51 a la final. Una actuació fantàstica que la consolida entre les millors velocistes sub18 de l'Estat, més i quan encara és en el primer any de la categoria.

Clàudia Delgado Cerro (FCB) a les semifinals dels 200mll del Campionat d'Espanya Sub18 a Antequera (Màlaga)

Però durant el cap de setmana també vam viure moments molt durs, amb les complicacions musculars de Bernat Erta Majó a les semifinals dels 400m.ll. El lleidatà viatjava amb problemes arrel de la contractura que va patir als 200m.ll. del Campionat de Catalunya Indoor del passat 4 de març. Aquella setmana havia el nostre fill sofria un procés febril i, sens dubte, quedava minvat físicament de cara als objectius de la recta final de la temporada. A Sabadell Bernat patia una contractura a l'isquiotibial dret, que vàrem intentar treure a contra-rellotge des del següent dia, amb massatges i sessions d'Indiba després de la preceptiva ecografia als Serveis Mèdics del FC Barcelona. Tot semblava que ho havíem aconseguit, i de fet, en l'escalfament de la prova tot indicava que les molèsties havien remés. Poc pensàvem que seria un altre el problema, però quan només havien passat 150m de semifinal, Bernat va haver de parar per la congestió dels bessons, la qual cosa l'impossibilitava seguir competint. L'aspecte positiu és que no va patir lesió de cap mena, però segur que tot el procés arrossegat des fa 15 dies, amb tal cúmul de problemes van acabar passant factura a nivell físic i mental. Cal canviar el xip, oblidar la decepció i encarar l'aire lliure amb optimisme, doncs en Bernat acaba la campanya indoor sent el quatrecentista sub18 més ràpid d'Espanya (49"21) i amb la il·lusió intacta de cara a assolir una plaça per al proper Campionat d'Europa de la categoria a Gyor (Hongria). Amb aquest anhel treballarem i farem tot el possible per retornar-li el somriure als llavis.

Clàudia Delgado Cerro (FCB) 2a final A 200mll C. Esp. Sub18 Indoor 2018

Comentaris

Entrades populars