Clàudia Delgado, sots-campiona de Cartalunya dels 100m.ll.

Clàudia Delgado Cerro (Lleida UA), sots-campiona de Catalunya Cadet dels 100m.ll.
La velocista més jove del grup, la cadet Clàudia Delgado Cerro (Lleida UA) es va proclamar sots-campiona de Catalunya dels 100m.ll. el passat diumenge 25 de juny, a la pista de Santa Coloma de Gramanet, realitzant una marca de 12"58 (+1,7). La lleidatana, que 3 setmanes abans havia patit un esquinç de turmell, es va quedar a 3 centèsimes de la seva millor marca personal, en una prova que va anar precedida per una semifinal accidentada, a la qual no va funcional el cronometratge elèctric. Això va provocar que les dues classificades per llocs passessin ronda sense marca, mentre que la resta de velocistes de la semifinal van haver de tornar a córrer per guanyar el seu passi per temps. Aquestes dues atletes van entrar en el sorteig de carrers sense registre algú, amb tant mala sort que la Clàudia va disputar la final pel carrer 8, que e més a més estava ple de sorra. Tot plegat un cúmul de situacions que no la van afavorir, malgrat haver guanyat la primera de les semifinal. 
Aquell mateix dia jo era al Campionat d'Espanya Juvenil a Getafe (Madrid), i reconec que en un principi em va indignar el desenvolupament dels fets. No entenia que la guanyadora de la primera semifinal corregués una final pel carrer 8, i encara penso que s'hauria de fer quelcom per solucionar aquest tipus de situacions, corregint d'alguna manera la fredor d'un sorteig en el que dues atletes entren sense temps. Caldria tenir en compte com s'ha desenvolupat la cursa, i evitar que una cap de sèrie s'hagi de veure perjudicada en el sorteig de carrers. Però al menys, i després de parlar amb els organitzadors, sé que amb el reglament a la ma no es pot fer una altra cosa, i que ells, no són responsables de la situació.
Però si a Santa Coloma, malgrat tot es va poder salvar l'expedient, el següent cap de setmana no es va poder dir el mateix en el transcurs del Campionat d'Espanya Cadet a Múrcia. Clàudia arribà la capital de la Comunitat Murciana com a 11a del rànking espanyol, i amb possibilitats de ser a la final dels 100m.ll., o al menys amb tot a favor per ser a semifinals, ja que 10 de les primeres eren separades per menys d'una dècima. Però la lleidatana no va afrontar amb calma les eliminatòries. Pressa dels nervis, i de nou corrent pel carrer 8, va quallar una mala actuació, al tancar el crono en uns discrets 12"78 (+0,0). Amb aquest registre les coses es complicaven, i finalment Clàudia es va quedar a tan sols una centèsima de ser a semifinals. Caldrà esperar a una nova edició per demostrar la seva vàlua, però sobretot, caldrà treballar molt en l'aspecte psicològic i afrontar amb més calma un esdeveniment d'aquestes característiques. No en hi ha prou amb entrenar les qualitats físiques, sense una ment centrada i tranquil·la, poca cosa es pot fer en els moments més importants de la temporada. Segur que ho aconseguirem!

Resultats del Campionat d'Espanya Cadet 2017

Final dels 100m.ll. fem. del català cadet 2017

Comentaris

Entrades populars