Bernat Erta Majó, internacional amb Espanya

Bernat Erta Majó a Àvila, on disputa amb España la I Copa Ibèrica Juvenil
El mateix cap de setmana que la Clàudia Delgado era a Múrcia disputant el Campionat d'Espanya Cadet, jo em trobava a Àvila amb el Bernat Erta Majó, que disputava els 400m.t. representant la selecció espanyola la Copa Ibèrica Juvenil. L'RFEA l'havia convocat com a premi pel bon resultat obtingut al Campionat d'Espanya Juvenil de Getafe, on el lleidatà aconseguí la medalla de bronze.
L'estada a la ciutat castellana ha estat tota una experiència pel petit de casa. En Bernat ha viscut amb il·lusió la seva primera internacionalitat, que li ha reportat 3 dies de germanor amb lo més florit de l'atletisme juvenil espanyol. Han estat moments que segur sempre perduraran en la seva memòria i que, esperem es tornin a repetir ben aviat.
Selecció espanyola juvenil participant a la I Cop Ibèrica, a la seva residència de Naturàvila
En lo esportiu també va ser un gran colofó a la una magnífica temporada. El lleidatà va ser segon en la prova amb una nova marca personal de 53"99, tan sols per darrera de l'actual campió d'Espanya, l'andalús Javier Sanchez, que aquest any finalitza la seva etapa juvenil. El registre d'en Bernat és la 7a millor marca espanyola de tots els temps per a un atleta de 16 anys, i s'afegeix a la magnífica marca que el dimecres anterior ja havia assolit en els 400m.ll. al tancar el crono en 49"13 a les semifinals del Campionat de Catalunya Absolut, fent així 5a millor marca espanyola all-time de 16 anys.
Ara toca descansar, pensar en reforçar els punts dèbils d'aquest jove esportista, que no són pocs. Millorar, en resum, per començar una temporada 2017-2018 que compta amb diversos i il·lusionants objectius, el primer d'ells el Campionat d'Europa Juvenil. Si els problemes ens respecten, i tenint en compte que en Bernat ja ha estat capaç d'assolir les mínimes IAAF per al mundial 2017 en 400m.ll. i 400m.t., sembla factible que el 2018 pugui aconseguir els registres exigits per ser a Gyor (HUN). Nosaltres treballarem amb aquest objectiu, després la realitat, i el treball desenvolupat durant el dia a dia, ens deixarà al nostre lloc. 

Video de la retransmissió de l'encontre de Grada1

Comentaris

Entrades populars