Magnífics resultats de Bernat Erta i Berta Cabanas als estatals.

Bernat Erta Majó (FCB) 4t al Campionat d'Espanya Juvenil Indoor en 400m.ll. (foto Salva Pou)
El passat cap de setmana, Bernat i Berta eren el centre de la nostra atenció. Ambdós eren a diferents campionats d'Espanya, però tots dos tornaren amb magnífics resultats.
Bernat Erta Majó (FCB) afrontava un difícil compromís en el Campionat d'Espanya Juvenil Indoor que es disputava a Sabadell. El lleidatà arribava al seu primer certamen estatal amb tota la il·lusió posada en assolir el passi a la final dels 400m.ll., repte que aconseguí al guanyar la 6a i darrera de les semifinals de la prova, amb 51"13. Un cop a la final de diumenge, el petit dels Erta-Majó seguí amb una bona actitud i afrontà la prova amb valentia i determinació. Malgrat córrer pel carrer 2 sortí amb força i lluità per millorar la seva posició al carrer lliure, on guanyà una quarta posició que ja no va perdre malgrat els atacs dels seus adversaris. Per tant, finalment aconseguí una 4a plaça, a menys de 5 dècimes del bronze, al tancar el crono amb 50"52, nova millor marca personal. Sabem que la medalla de xocolata sempre deixa un cert regust agredolç, però que en aquest cas, sabent d'on venim, és un gran èxit, més i quan encara parlem d'un juvenil de primer any. Ara és el moment de pensar ja en l'aire lliure, on l'objectiu és consolidar el Bernat en la que ha de ser la seva veritable prova: els 400m. tanques, on de ben segur també seguirem gaudint de la seva classe.

Selecció catalana júnior de cros a l'estatal de Gijón, amb Berta Cabanas Tirapu (484) (foto JJ Vico)
Per la seva part Berta Cabanas Tirapu (FCB) disputava el Campionat d'Espanya Absolut de Cros a Gijón. La de Claverol tornava a fer una gran cursa, liderant de nou (com ja va fer a Elgoibar el passat més de gener) la selecció catalana júnior de cros. Berta va tirar del grup bona part de la prova, esgarrapant una esplèndida 11a posició final, tot i ser de primer any, i deixant sobre el circuit asturià la que ha estat la seva millor actuació en un campionat d'Espanya de camp a través. Per equips, Catalunya s'hagué de conformar però amb la 4a posició. 
Ha estat la cirereta a una magnífic hivern, en el que la pallaresa ha estat vencedora de la Jean Bouin, campiona de Catalunya de 3000m.ll. júnior indoor, campiona de Catalunya júnior de cros, i 8a (i per tant finalista) al passat Campionat d'Espanya Júnior Indoor a València. Al ranking català de 1500m.ll. i 3000m.ll. també s'ha erigit com a millor júnior amb 4'44"53 i 10'30"29 respectivament. Fantàstic! Ara toca aprofitar aquest bon moment per intentar fer podi als 5000m.ll. de la reunió catalana de fons del proper dia 25 i assistir també al Campeonato de España de fondo en pista - Trofeo Ibérico que tindrà lloc a Huelva el 8 d'abril, i on disputarà la mateixa prova.


Comentaris

Entrades populars