3 medalles als Campionats de Catalunya: Cabanas or en cros, Hernandez bronze en 60m.t. i 200m.ll.

Berta Cabanas i Maria Hernández al podi del Campionat de Catalunya Júnior de Cros i Indoor, respectivament.
Les darreres competicions del cap de setmana ens ham portat molt bones noticies.
Divendres 10 de Febrer, Arnau Erta Majó (FCB) va ser a València on participà en el Gran Premio de atletisme PC Ciudad de Valencia disputat al Velòdrom Lluís Puig de la capital del Túria. Allí, el lleidatà acabà sent segon a la final dels 60m.t. (primer espanyol) realitzant la millor marca de la temporada amb un crono de 7"99. Arnau és cada cop més aprop del seu millor estat de forma, que esperem aparegui aquest proper cap de setmana a Salamanca, on tindrà lloc el Campionat d'Espanya Absolut Indoor, i on l'objectiu no és un altre que ser a la final i rebaixar la seva millor marca personal de 7"97.

Arnau Erta Majó als 60m.t.
Al mateix Gran Premio també va prendre part Bernat Erta Majó (FCB) als 60m.t juvenils, prova en las que es van trobar alguns dels millors especialistes de l'estat, entre ells l'actual campió d'Espanya Cadet, l'aragonès Pablo Delgado, i l'actual líder del rànking juvenil de l'especialitat, Enrique Llopis. El jove lleidatà va ser 5è amb una marca de 8"60.
El dissabte era l'hora de Maria Hernández Jiménez (FCB) qui viatjava a Sabadell per tal de competir al Campionat de Catalunya Júnior Indoor. Ho feia amb dubtes sobre el seu estat de salut, ja que el dia anterior se l'havia passat al llit amb un fort refredat. Jo tampoc tenia molt clar quin seria el resultat final, però Maria ben aviat va dissipar qualsevol ombra de dubte. La lleidatana es va classificar per llocs per a la final dels 60m.t. al ser segona de la semifinal, realitzant un temps de 9"36, registre que encara va rebaixar a la final, on va ser brillant bronze amb un temps de 9"16 (MMP), tot i tocar la 4a tanca. Maria cada cop es troba més còmoda en la seva nova prova i va agafant més seguretat. Segur que encara pot esgarrapar alguna centèsima més al crono en les properes competicions, especialment al Campionat d'Espanya Júnior que tindrà lloc a València el primer cap de setmana de Març. Durant la sessió de tarde, Maria encara va tenir temps de penjar-se un nou bronze, al ser 3a a la final dels 200m.ll. amb 25"81, que de moment és la millor marca de la temporada.
Al mateix campionat vam trobar molt a faltar a Yolanda Pifarré Rivadulla (FCB), que no va poder participar-hi per les molèsties que pateix al tendó del supraspinós, el qual es fracturà parcialment ja fa més d'un any en un incident extraesportiu. La lleidatana serà operada d'aquesta lesió el proper mes de març i esperem que pugui reprendre els entrenaments el més aviat possible, per tornar a delectar-nos amb la seva qualitat damunt les pistes.
La darrera intervenció del dissabte era ben lluny de casa nostra, concretament a Madrid, on Víctor Pifarré Rivadulla (CAI) s'enfrontava al repte de competir en un primer campionat estatal. El lleidatà disputava els 60m.ll. del Campionat d'Espanya Promesa Indoor a la flamant nova pista coberta de Gallur. Allí, aconseguia passar la primera ronda amb 7"09, per acabar igualant la seva millor marca personal a les semifinals al marcar uns bons 7"07. D'aquesta manera acaba per a ell la campanya indoor, en la que ha ratllat a un bon nivell, tot i els problemes de manca d'entrenament a causa dels seus estudis.
Però la festa encara no havia acabat, i ens tenia reservada la cirereta pel diumenge. A la localitat gironina de Caldes de Malavella tenia lloc el Campionat de Catalunya de Cros, on tots teníem dipositades moltes esperances en el comportament de Berta Cabanas Tirapu (FCB), i la pallaresa no va decebre. A la cursa júnior, valenta com sempre, Berta va marcar el ritme des del primer metre, recorrent amb autoritat els 4500m del circuit per penjar-se la medalla de campiona de Catalunya, primer or de la lleidatana en un autonòmic de camp a través. Encara falta molt per acabar la campanya hivernal, amb la celebració del Campionat d'Espanya Júnior Indoor a València, el Campionat d'Espanya de cros a Gijón i el Campionat de Catalunya i Espanya de fons ens pista. Molta feina encara per enllestir, però al menys sabem que anem pel bon camí. Ara es veu com a molt llunyà tot el patiment sofert la temporada passada, quan la salut no la va acompanyar i va haver d'aparcar els entrenaments. Ha arribat el moment de gaudir!
Per últim no ens oblidem de citar a Eduard Alba Parés (CAI) que malgrat haver estat prenent antiobiòtics els darrer 8 dies per tractar una infecció respiratòria, encara va poder ser 43è a la cursa cadet, ajudant així l'equip del Club Atlètic Igualada a pujar al segon esglaó del podi, posició que els permet classificar-se per al Campionat d'Espanya de cros per clubs que tindrà lloc a la localitat valenciana d'Orpesa el proper 26 de Febrer.