2 medalles a l'autonòmic Juvenil i Promesa

Victor Sainz de la Maza (AAC) bronze als 800mll i Yoli Pifarré (FCB) sots-campiona en 400mll al Campionat de Catalunya
Les proves més importants de la temporada d'aire lliure es van atansant. A final del mes de juliol, a molt estirar, la temporada haurà finalitzat per tots els nostres atletes. Però abans, anirem explicant les actuacions dels nostres joves esportistes en els diferents Campionats Autonòmics i Estatals en els que participin.
Així doncs, el primers a obrir el foc van ser els juvenils i promeses al Campionat de Catalunya d'aquestes categories que va tenir lloc a Lloret de Mar els dies 4 i 5 de Juny. A la pista de la localitat de La Selva es van desplaçar 6 dels/de les nostres atletes:

En categoria Juvenil:

* Yolanda Pifarré Rivadulla (FCB): va ser la que va assolir un millor resultat, al revalidar el sots-campionat de Catalunya Juvenil en la prova dels 400m.ll., amb una nova marca personal de 57"04. La lleidatana es troba en un bon moment de forma, malgrat l'evident manca de treball acumulat durant la temporada per diversos problemes de salut, que per sort poc a poc van remetent. Ja a semifinals va demostrar de que és capaç, al córrer en 57"27 i rebaixar el rècord dels campionats que encara era en possessió de Esther Guerrero. Sens dubte la lleidatana va pagar a la final el fet de no regular-se a la semifinal, un dels principals aspectes encara a treballar, tot i més quan s'han de córrer 2 quatre-cents en una sol dia. En tot cas, un excel·lent resultat de Yoli.

* Victor Sainz de la Maza (AAC): Seguint amb les medalles, el migfondista de Lleida va pujar per primer cop al podi en un campionat autonòmic federat, al ser bronze en la prova dels 800m.ll. promesa amb una MMT de 1'55"10. Víctor ha treballat amb força fins assolir aquest objectiu i en les properes curses esperem que pugui demostrar-ho, rebaixant la seva marca personal (1'54"77) i assolint la mínima de participació per al Campionat d'Espanya Promesa a disputar a Toledo.

* Sergi Nadal Tarragona (CAI): En Sergi va seguir amb la seva progressió en aquesta primera temporada a l'atletisme. El lleidatà va ser de nou a la final de l'autonòmic juvenil (com ja va fer en la campanya indoor) en la distància dels 400m.ll., essent 5è amb 51"97, però tancant el crono en 51"89 (MMP) a les semifinals. Aquesta bona actuació s'ha anat ratificant amb l'assoliment de dues mínimes d'assistència al Campionat d'Espanya Juvenil en els darrers dies: Primer la dels 400m.t., al fer 57"95 (MMP) a Osca el 10 de Juny i, ahir mateix, aconseguint la dels 200m.ll. a Serrahima al córrer en 23"21 (MMP). Tot un èxit!

* Berta Cabanas Tirapu (FCB): Sense cap mena de dubte, la pallaresa ha estat l'ase dels cops aquesta temporada. Després d'un excepcional 2015, en el que va ser sots-campiona de Catalunya de Cros, també argent als 1500m.ll. Indoor, i Campiona de Catalunya de 1500m.ll., a l'aire lliure, Berta ha passat un calvari al contreure una dura mononucleosi, acompanyada, per si fos poc, d'una anèmia galopant. Després d'uns mesos de recuperació, la de Claverol va voler participar en els 5000m.ll. del Campionat de Catalunya Juvenil, tot i esperant poder fer un digne paper. Berta, com és comprensible, volia gaudir de nou de la competició, malgrat que jo no les tenia totes. Finalment va ser 4a amb 21'48"06, molt lluny de la seva millor performance, que esperem torni a recuperar la propera temporada, ja que les ganes de lluitar no les ha perdut.

* Teresa Moya Ortega (UA Montsià): La tarragonina arribava a la pista disposada a donar-ho tot a la final dels 3000m.obstacles, però no va competir al nivell de les darreres setmanes a la Lliga Catalana, sobretot per la pressió de ser de nou en un Campionat després de patir una llarga aturada per lesió la temporada passada. Recordem que l'ampostina arribà l'any passat al grup precisament amb l'esperança de trobar amb nosaltres la solució als seus problemes. Doncs bé, sembla que poc a poc se'n va sortint, però encara necessita temps per tornar a la seva millor versió. Finalment Tere s'hagué de conformar amb la 7a posició i un temps de 13'29"08, lluny dels 13'10"17 que són millor marca de la temporada. Descontenta amb la seva actuació, al dia següent va voler disputar els 5000m.ll., prova en la que fou 4a amb un temps de 22'26"98, també superiors als 22'11"43 que té de millor registre de la temporada. Ara el que necessitem és temps i confiança en el treball, per tal d'assolir els objectius desitjats. El camí s'ha de fer pas a pas.

* Jordi Castarlenas Oliva (CAI). El jove i inexpert tanquista arribava al seu primer campionat. Jordi mai havia participat en un esdeveniment d'aquest nivell i a fe de Déu que ho va notar. Els nervis el van tenallar des de bon principi, i no va poder demostrar el que val a la prova dels 110m.t. juvenils. Si feia pocs dies havia marcat a Montsó uns valuosos 15"69, a Lloret de Mar no va poder baixar dels 16"18 (-1,6), marca amb la que es impossible ser a una final. Malgrat tot, i tenint en compte que només fa uns mesos que practica l'atletisme, només puc dir coses bones de l'actitud d'en Jordi, que només pot fer que millorar en els propers dies.

No vull acabar la crònica sense fer un especial esment a dos velocistes que estaven destinats a fer quelcom important en aquest Campionat, però que, per motius ben diferents, no van poder assistir-hi. es tracta de Maria Hernández Jiménez (FCB) i Victor Pifarré Rivadulla (CAI). 
La velocista juvenil encara es recuperant-se d'un inoportú edema al metatars que la té en dic sec des de poc després de ser 4a als 200m.ll. del Campionat d'Espanya Indoor a Salamanca. Segur que tenia molt a dir a Lloret, però haurà d'esperar una millor oportunitat. La trobem a faltar molt al grup i esperem veure-la amb forces renovades a l'inici de la temporada 2016/17.
Per la seva part l'sprinter promesa no va poder ser a Lloret per motiu d'estudis, ja que tenia un important examen el mateix dia del Campionat. Amb les marques a la ma, Pifa hagués lluitat per ser entre els millors, però ell al menys encara té alguna possibilitat de ser a Toledo i demostrar tot el que val en aquest primer any a les pistes.

Comentaris

Entrades populars