Excel·lent actuació al Campionat d'Espanya Juvenil Indoor

Yoli Pifarré, Maria Hernández i Sergi Nadal al Campionat d'Espanya Juvenil Indoor 2016 a Salamanca
El passat cap de setmana vam ser a Salamanca, en la recentment inaugurada pista coberta "Carlos Gil" al parc de l'Aldehuela. Aquesta peculiar i acollidora instal·lació de 7 carrers, va albergar el Campionat d'Espanya Juvenil Indoor,  en el transcurs del qual es van disputar diverses i vibrants finals, algunes de les quals van finalitzar amb un nou rècord d'Espanya. Entre els més destacats, cal esmentat els assolits pel nostre company d'expedició, el lleidatà Aleix Porras Cantons (FCB), que es va endur l'or en les proves dels 60m.t. i 400m.ll.
Fins la capital del Tormes es desplaçaren 3 dels/de les nostres juvenils, tots/es ells/es velocistes: Maria Hernández Jiménez en la prova dels 200m.ll., i Yoli Pifarré Rivadulla i Sergi Nadal Tarragona en els 400m.ll. El bagatge final del certamen fou molt positiu per als nostres interessos, ja que, tot i no assolir cap medalla, els/les nostres juvenils van tornar a Lleida amb resultats molt satisfactoris.
Maria Hernández Jímenez va ser a tocar de les medalles. La lleidatana es quedà a només una dècima del bronze al ser 4a a la final dels 200m.ll., prova en la que Jaël Bestué (Sant Cugat) igualà el seu propi rècord d'Espanya de la distància. Maria es va imposar amb brillantor en la seva eliminatòria de dissabte pel matí amb 25"54. Hores més tard també continuà competint amb solvència i guanyà una de les 3 semifinals disputades, realitzant una MMP de 25"37, per acabar el torneig el diumenge amb l'esmentada 4a posició a la final amb 25"44. Un resultat òptim, que deixen la lleidatana 4a del rànking estatal amb una marca de nivell (2 segons inferior a la de la campanya 2015) i que augura una bona temporada a l'aire lliure. Maria es va treure d'aquesta manera l'espina de la 4a posició a l'autonòmic juvenil, on les coses no van sortir del tot bé, per una qüestió d'actitud. El canvi experimentat en aquest estatal li assenyala la línia a seguir d'ara endavant. La lleidatana comença a trobar el camí per l'excel·lència.
Per la seva part Yolanda Pifarré Rivadulla (FCB) també va brillar en els 400m.ll. Malgrat tots els problemes arrossegats durant la temporada, l'actual sots-campiona de Catalunya realitzà una magnífica semifinal,  essent 2a darrera d'Eva Santidrian, que a la final es proclamaria campiona d'Espanya amb un nou rècord estatal de 56"25. Yoli tancà el crono en semis amb uns fantàstics 57"14 (marca amb la que també puja fins la 4a posició del rànking espanyol juvenil), deixant clar tot el seu potencial, tot i més quan els que la coneixem sabem que aquest temps arriba sense pràcticament càrrega d'entrenament. Diumenge, ja a la final, la nostra quatrecentista sortí amb força pel sempre complicat carrer 2. El seu objectiu era arribar ben posicionada al carrer lliure, però malgrat aconseguir-ho, li faltà quelcom de força i experiència i es deixà tancar per les seves principals adversàries, que en la disputa l'obligaren a realitzar diversos canvis de ritme. Malgrat tot, la lleidatana arribà a la recta final en 3a posició, però paga l'esforç de la lluità i s'enfonsà fins la 6a posició, fent un temps de 57"91, que és la seva 2a millor marca de sempre.
Per últim, i no menys important, hem deixat l'actuació de Sergi Nadal Tarragona (CAI). Aquest nouvingut a l'atletisme (va començar a entrenar tot just fa 5 mesos) ja realitzà una proesa al classificar-se per aquest campionat. A les semifinals dels 400m.ll., i com no podia ser d'una altra manera, van aparèixer els nervis, que no el van deixar córrer amb la necessària claredat. La seva cursa va ser complicada, instal·lat en la darrera posició des dels primers compassos i amb alguna que altra topada que quasi el treu de la pista, Sergi va ser víctima de la seva inexperiència i arribà 6è a la meta amb una marca de 53"93, molt lluny dels 52"34 que va realitzar a l'autonòmic i que és la seva millor marca personal. Tot i el resultat, la valoració del campionat és molt positiva. Es tractava de gaudir de l'experiència i conèixer l'ambient en el seu primer torneig de nivell. No hi havia més exigència. Si amb tant poc treball ha pogut arribar fins aquí, segur que ens te reservades moltes i satisfactòries jornades. En seguirem parlant.

Comentaris

Entrades populars