Bons resultats al Campionat de Catalunya Juvenil Indoor

El diumenge 21 de Febrer va tenir lloc el Campionat de Catalunya Juvenil Indoor a Sabadell, en el que participaren 4 dels nostres juvenils. Ens vam quedar a un pas de fer el ple, ja que en Jordi Castarlenas Oliva (CAI) no hi va participar. El tanquista lleidatà es va quedar molt a prop de ser entre els 16 millors especialistes dels 60m.t., però finalment no va poder assolir la classificació. Sens dubte encara ha de millorar per guanyar la confiança que requereix una prova tan complexa com aquesta, però al menys és en el camí correcte. Només ha de transmetre a la competició el que aconsegueix en els entrenaments. Quan ho faci, el podrem veure molt més endavant del rànking. Al cap i a la fi només porta 5 mesos a l'atletisme, per tant, només és qüestió de temps.

Pel que fa al desenvolupament de la competició dels/de les nostres atletes, en línies generals vam viure una jornada prou positiva.

Yoli Pifarré al podi dels 400m.ll.
* El resultat més satisfactori va anar a càrrec de Yolanda Pifarré Rivadulla (FCB) que amb una excel·lent actuació, va aconseguir una altra medalla d'argent autonòmica en els 400m.ll., revalidant així el sots-campionat assolit a l'aire lliure el 2015 en aquesta mateixa prova. Yoli, a més a més, va marcar un gran temps, al tancar el crono en uns fantàstics 58"26 (MMP). Continuo dient i somiant amb el que podem fer amb aquesta atleta la temporada que pugui entrenar més de 2 mesos seguits! Al menys aquest any, arribarem a Salamanca amb més opcions que no la temporada passada, quan Yoli s'hagué de conformar amb ser a les semifinals de l'estatal sense poder baixar d'un minut en la prova de les 2 voltes a la pista, després de diversos problemes de salut.

* També va viure una bona jornada l'atleta més ràpida del grup: Maria Hernández Jiménez (FCB), que va ser 5a als 60m.ll. amb 7"96 (MMP) i 4a als 200m.ll. amb 25"67 (MMP). En aquesta ocasió Maria no va poder ser al podi, motiu pel qual va fer marxar enfadada de Sabadell, doncs és motl competitiva i sempre demana més, però objectivament s'ha de veure el resultat com a molt bo. La lleidatana ha rebaixat en més de 3 dècimes la seva marca en 60m.ll. i en quasi 3 segons el seu millor registre en el doble hectòmetre d'un any a l'altre, millorant inclús, amb aquesta darrera marca, el seu rècord personal a l'aire lliure del 2015, quan va ser 8a d'Espanya Juvenil a Ciudad Real. És lícit demanar més, però també seria injust no estar satisfets amb el pas endavant assolit. A més a més, la final dels 200m.ll. va ser de molt alt nivell, amb 1 rècord d'Espanya Juvenil i 3 mínimes per als Campionats d'Espanya Absolut (25"60) i ella va lluitar pel bronze fins el darrer metre. El proper objectiu serà tornar a ser a una final espanyola dins de 2 setmanes, amb la disputa del Campionat d'Espanya Juvenil Indoor a la flamant pista de Salamanca, un bon moment per rebaixar encara més la seva PB. La darrera paraula encara no esta dita, i la temporada encara es viva!

* L´únic representant masculí del grup va ser Sergi Nadal Tarragona (CAI), qui també va arribar a l'atletisme (com en Jordi) el més de Setembre passat. Així doncs, amb nomes uns mesos d'entrenament, en Sergi ha estat capaç d'entrar en una final autonòmica per mèrits propis. En una treballada semifinal, el lleidatà s'imposà al que finalment seria medalla de bronze, aconseguint de passada la mínima per ser a Salamanca al marcar 52"34 (MMP). Després d'això, el 6è lloc a la final amb 53"13 ens van saber igualment a glòria. Sergi ha anat aprenent a córrer els 400m cursa rere cursa, deixant en el record aquells més de 55" del seu primer quatre de tan sols fa un parell de mesos. Altres campionats arribaran on demostrar tot del que es capaç amb més temps sobre les pistes. Ara només queda gaudir del seu primer estatal.

* La darrera en participar fou Berta Cabanas Tirapu (FCB). L'actual campiona de Catalunya Juvenil dels 1500m.ll. a l'aire lliure no passa pel seu millor moment. Una inoportuna periostítis, que la va tenir apartada de les pistes quasi dos mesos, es va encarregar de trencar la temporada hivernal. Malgrat això ella no ha tirat la tovallola mai i va volgut competir fins el darrer moment, però la realitat sol ser molt tossuda i les coses no han sortit com era d'esperar. En una final tàctica, la pallaresa no va poder passar del 8è lloc amb una molt discreta marca de 5'14"70, molt lluny del seu rècord personal de 4'52"43, amb el que encapçalà el rànking català d'aire lliure el 2015. Ara toca refer-se i tornar a treballar, doncs la temporada no dona treva i l'aire lliure és a la cantonada, però si algú te capacitat de lluita és la Berta, segur que no defallirà