Casanovas i Erta destaquen a Gijón amb la selecció catalana

Selecció Catalana d'Atletisme, campiona d'Espanya de Federacions 2015 a Gijon
Sobrepassat per la feina dels darrers 15 dies, arriba ara (ja de vacances) l'hora d'actualitzar les darreres informacions, centrades en el final de temporada dels nostres dos millors atletes a nivell absolut, els blaugranes Alba Casanovas Muntada i Arnau Erta Majó. 
Fa tot just quelcom més de dues setmanes ambdós eren a Gijón representant la selecció catalana absoluta en el Campionat d'Espanya de Federacions, mercès a encapçalar el rànking català i ser els vigents campionsde Catalunya de les seves proves. Alba Casanovas Muntada ho feia corrent els 400m.t., distància en la que finalmente va ser segona per darrera de la madrilenya Laura Natali Sotomayor, clara dominadora de la prova a Espanya durant els darrers anys. Malgrat això, la competició va ser molt renyida, i de fet, Alba va encapçalar-la durant bona estona, cedint la victòria en els darrers metres, ja en la graella d'arribada. Les marques no van ser significatives per a les favorites, ja que la jornada de tarde va ser presidida per un fort vent que desvirtuà la competició. Els 1'00"97 no passaran a la història com un dels millors temps d'Alba, però si tenim en compte que Sotomayor va marcar nomes dues dècimes menys, tancant el crono en 1'00"73, quan la seva marca personal és 57"06, tot queda dit.

Alba Casanovas, encara 1a en el pas de la darrera tanca dels 400m.t.
Si emocionant fou l'arribada dels 400m.t. femenins, que dir dels emocionants 110m.t? Arnau Erta Majó partia amb la tercera millor marca dels participants, mercès als excel·lents 13"83 realitzats a Àlava. El lleidatà va fer una bona sortida i deseguida es va situar amb opcions de victòria. El navarrés Javier Colomo, flamant sots-campió d'Europa Sub-23, va caure en les primeres tanques, i la lluita es va centrar entre Arnau i l'andalús Javier López, qui, malauradament, també va caure en les darreres tanques, quan disputava el triomf al català. A la fí doncs, Arnau va emportar-se la victòria amb 14"10 (+1,3) i uns valuosos 17 punts per a Catalunya, que finalment va ser la selecció guanyadora del Campionat, seguida de Madrid i Andalucia, donant continuïtat, un any més, al seu domini a nivell estatal.

Arnau Erta Majó vencedor dels 110m.t. del Campionat d'Espanya de Federacions


Comentaris

Entrades populars