Arnau Erta Majó, bronze al Campionat d'Espanya amb 13"73 (MMP)

El primer cap de setmana d'Agost es va disputar a Castelló el Campionat d'Espanya Absolut d'Aire Lliure 2015. De nou, els nostres protagonistes van ser l'Alba i l'Arnau, que arribaven a la capital de La Plana amb l'objectiu de ser a una nova final estatal absoluta i lluitar per les medalles.

Alba Casanovas moments després de la caiguda
A priori Alba Casanovas Muntada (FCB) era la que comptava amb més possibilitats de pujar al podi, ja que durant tota la temporada havia estat la segona al rànking estatal, i a més a més, havia dominat la distància sempre per darrera de Laura Natalí Sotomayor, la favorita indiscutible i vigent campiona d'Espanya. El dissabte la surienca va ser segona en la seva semifinal amb 1'01"25, classificant-se sense problemes per a la final del diumenge. Les opcions continuaven en peu, i tot indicava que el diumenge per la tarde l'Alba tornaria a ser al podi dels 400m.t. com en Alcobendas 2014. Però en una prova amb tanques mai hi ha res lligat. Qualsevol desajust inesperat pot malbaratar les esperances depositades en un campionat, i per desgràcia, així va ser! A la final, Alba sortia pel carrer 7. Ho feia amb força, passant amb determinació la primera tanca, però el 2n obstacle tirà per terra (i mai millor dit!) les seves esperances d'èxit. Alba va tocar la tanca amb el taló de la cama d'atac, i va caure estrepitosament sobre el tartà, deixant molt oberta la final per a la resta de participants. Però així és l'esport de competició, amb somriure i llàgrimes, i decepcions intercalades entre moments de felicitat. Per sort, la tanquista catalana no va patir cap lesió i hores més tard es rescabalava amb una medalla d'argent amb el relleu 4x400m.ll. del Futbol Club Barcelona. L'any que ve, un cop arribant de nou d'USA, segur que l'Alba tornarà a lluitar per ser en un podi espanyol absolut, i recordar així les sensacions viscudes l'any passat, quan va ser bronze en els 400m.t.

Relleu del FCB, sots-campió d'Espanya Absolut dels 4x400m.ll.

Arnau arribant vencedor a l'eliminatòria
Però la sorpresa positiva, ens la tenia reservada l'Arnau Erta Majó (FCB). El lleidatà va passar ronda rere ronda dels 110m.t. fins arribar a la final. Es va imposar amb 14"08 a la segona eliminatòria disputada el dissabte 1 d'Agost, cursa que FirtsV1sion va aprofitar per gravar imatges subjectives de la prova col·locant-li una càmera a la samarreta. El diumenge pel matí va ser 3r a la primera de les semifinals amb 14"02, per darrera del líder del rànking Yidiel Contreras (atleta cubà recentment nacionalitzat) i el plusmarquista espanyol Jackson Quiñónez. Arrel d'aquesta classificació, i en un sorteig poc agraciat, l'Arnau va haver de córrer la final pel carrer 8. Les coses semblaven complicar-se, però malgrat tot va saber centrar-se en la seva cursa i no caure en inútils lamentacions que de res serveixen un cop els fets ja són consumats. Era moment de treure tot el que portava dins, que era molt, fos pel carrer que fos. Dit i fet: Arnau ens va oferir una cursa impecable, sense tocar ni una sola tanca, i arribant a la meta amb uns increïbles 13"73 (+1,2) (12a marca espanyola all-time) que li atorgaven la medalla de bronze per darrer Yidiel Contreras (13"39) i Javier López (13"62), i per davant el sots-campió d'Europa Sub-23, el navarrés Javier Colomo, que finalment s'hagué de conformar amb la 4a posició.
Amb aquest magnífic resultat el lleidatà dona per acabada aquesta llarga i fructífera temporada, que l'ha portat a competir, quasi sense interrupció, des del gener fins l'agost. Ara, després de gaudir d'unes merescudes vacances en família, i amb la felicitat del deure complert, el lleidatà tornarà a Canyon, TX, on, si tot va bé, acabarà els seus estudis de Communication & Mass Media, a l'hora que començarà tasques d'entrenador assistent de tanques a la West Texas A&M University. La propera temporada el repte continua.