Erta i Casanovas campions de Catalunya Absoluts, i Maria Hernández bronze.

Alba Casanovas, or, Arnau Erta, or, i María Hernández, bronze, al Campionat de Catalunya Absolut 2015
Els passats dimarts 7 i dimecres 8 de Juliol es va disputar el Campionat de Catalunya Absolut Open d'Aire Lliure a l'estadi Joan Serrahima de Barcelona. En aquesta ocasió l'esdeveniment va coincidir amb el Míting Internacional d'Atletisme - Centenari de la FCA. Per aquest motiu, algunes de les proves gaudien d'un cartell destacat d'atletes de caire internacional, entre els que destacaven A. Souleiman en els 800m.ll. masculins, i G. Dibaba en els 1500m.ll. femenins, que deixaren, sobre el tartà barceloní, mostres de la seva gran qualitat al córrer en 1'43"08 (millor marca mundial 2015) i 3'54"11 (rècord d'Àfrica), respectivament.
Pel que fa als nostres, l'actuació més destacada va anar a càrrec d'Arnau Erta Majó (FCB), que fou 4t en la final dels 110m.t., darrera el tanquista hispano-cubà Yidiel Islay Contreras (13"62), el jamaicà Dwight Thomas (13"73) i l'andalús Francisco Javier López (13"92). Malgrat això, el lleidatà es proclamà campió de Catalunya al classificar-se per davant Jackson Quiñónez (14"15) i Gerard Porras (14"52) en una de les finals més atractives del campionat.


L'altre or va anar a càrrec de la també tanquista Alba Casanovas Muntada (FCB) que va vèncer la prova dels 400m.t. amb 1'01"13. La surienca no es va atansar al seu millor nivell, ja que té una MMP de 59"29, però tot fa pensar que en les properes competicions pot superar àmpliament els 59"96 que ja ha marcat aquesta temporada.
La darrera medalla va arribar de la ma, o millor dit, de les cames de María Hernández Jiménez (Lleida UA). L'atleta del 1999, per tant, encara juvenil de primer any, va doblar els 100m.ll. i els 200m.ll., però fou en la prova més curta de la velocitat en la que obtingué una prestació més destacada. La lleidatana acabà enduent-se la medalla de bronze al ser tercera amb 12"66, per darrera la blaugrana Plácida Azahara Martínez (12"17) i la campiona de Catalunya Juvenil del CAI, Anna Asensi (12"47). Maria ambé fou 8a en la final dels 200m.ll. amb 26"16, donant ja símptomes de cansament en la que ha estat una llarga però profitosa temporada per l'atleta del Segrià. Amb aquesta medalla, Maria dona per tancada la campanya 2014-2015, però ja tenim ganes de veure-la de nou la propera temporada, que esperem sigui d'afiançament en el panorama de la velocitat catalana i espanyola.
La nota negativa va anar a càrrec de Yolanda Pifarré Rivadulla (FCB), que no va poder competir al ressentir-se en l'escalfament de la contractura que es va fer a la semifinal dels 400m.ll. del passat Campionat d'Espanya Juvenil a Ciudad Real. Yolanda era clara candidata a ser a la final de la volta a la pista, però era una temeritat arriscar i, evidentment, vam preferir tancar la temporada sense competir, i així evitar mals majors. El futur encara ens ha d'oferir molts bons moments amb aquesta jove i talentosa velocista.

Comentaris

Entrades populars