Afinant per al Campionant de Catalunya Juvenil i Promesa

Yoli Pifarré, Berta Cabanas i Víctor Sainz a les semifinals del Campionat de Catalunya Juvenil i Promesa
Intens cap de setmana, amb la participació de 4 atletes a la IV Jornada de la Lliga Aragonesa de pista, Gran Premio Ibercaja (Trofeu Erneto Bribian) a Montsó, i a les semifinals del Campionat de Catalunya Juvenil, Junior i Promesa de 400m.ll., 400m.t. i 800m.ll. a l'estadi Serrahima de Barcelona.
El dissabte vam ser a la localitat del Cinca Mitjà, que al temps que celebrava l'Homenatge a Guillem de Mont-rodón, amb diversos actes de recreació medieval, també organitzava l'esdeveniment esportiu esmentat anteriorment. La juvenil Maria Hernández Jiménez (Lleida UA) hi va concórrer amb la intenció d'atacar la marca mínima en 100m.ll. i 200m.ll. per assistir al Campionat d'Espanya Juvenil. En la prova del doble hectòmetre, la lleidatana es va quedar a menys de 3 dècimes. Maria va ser 3a corrent pel carrer 3 i tancant el crono amb 26"66 (-0,5), nova millor marca personal. En la prova dels 100m.ll. la lleidatana es va imposar amb 13"30, però la marca es va veure afectada pel fort vent en contra i per la pluja. El proper dimecres seguirem en l'empeny al trofeu Campmany que tindrà lloc a la pista barcelonina de Serrahima.
200m.ll. de Maria Hernández Jimenez a Montsó: 22"66 (-0,5) MMP

Precisament en aquesta darrera pista es van disputar, per primer cop a la història, les semifinals del Campionat de Catalunya Juvenil, Júnior i Promesa dels 400m.ll., 400m.t. i 800m.ll. Aquest nou format pretén evitar l'esforç que suposa una semifinal i una final en la mateixa jornada o cap de setmana, propiciant la possibilitat que les semifinals siguin realitzades a la màxima intensitat. Per això, el proppassat diumenge es van realitzar les preliminars d'aquestes distàncies, quan les finals tindran lloc els propers 20 i 21 de Juny a Lloret de Mar.
Yolanda Pifarré Rivadulla (FCB) prengué part a les semifinals dels 400m.ll. juvenils amb molts dubtes, després d'haver patit tot un cúmul de problemes de salut que l'han portada a no entrenar pràcticament gens des de la pista coberta. Malgrat tot, la lleidatana va competir a bon nivell en el seu primer 400m.ll. a l'aire lliure, ja que només havia experimentat aquesta distància sota sostre, al ser juvenil de primer any. Yoli va vèncer la seva semifinal amb 1'00"52, fent per tant la marca mínima per al Campionat d'Espanya Juvenil, i va marxar de Serrahima amb forces renovades per seguir entrenant de cara a la final del proper dissabte 20 de Juny.
En els 800m.ll. juvenils, Berta Cabanas Tirapu (FCB) no va tenir tant encert i malgrat fer la que és la seva MMP amb 2'25"80, va ser la primera juvenil que es va quedar fora de la final del proper dia 21 de Juny. Malgrat tot, aquest fet no suposa cap decepció, ja que la pallaresa hi participarà en la que es la seva veritable prova, els 1500m.ll., distància en la que ja ha estat medallista en pista coberta.
El tercer atleta en competir fou el mig-fondista promesa Víctor Sainz de la Maza (AAC), que participa en les semifinals dels 800m.ll., obtenint la classificació per a la final del proper diumenge 21 de Juny amb el 3r millor temps dels participants, al tancar el crono amb 1'55"86.
Qui també és classificada per a una altra final, és Alba Casanovas Muntada (FCB), a qui no li va fer falta competir, ja que en la prova dels 400m.t. promesa no es van disputar semifinals, passant a fer-se directament la final el 21 de Juny. Sense comentaris.... Ja sabem quin és el nivell de participació d'aquesta categoria al nostre país.
Així doncs, ja podem dir que penúltim cap de setmana d'aquest mes, tots els nostres atletes juvenils i promeses seran a Lloret en el Campionat de Catalunya Juvenil i Promesa (no tenim en aquest moment cap atleta júnior entrenant) amb l'objectiu de quallar una bona participació, que esperem i desitgem que sigui el pas previ de tots per als Campionats Estatals que tindrà lloc el següent cap de setmana del 27 i 28 de Juny.

Comentaris

Entrades populars