5 medalles a l'autonòmic Juvenil i Promesa de Lloret de Mar

Yoli, Alba, Maria i Berta amb Quim Erta al Campionat de Catalunya Juvenil, Júnior i Promesa 2015

Hi ha dies que perduren a la memòria, dies on s'assoleixen grans campionats, dies en que arriba aquella selecció esperada, dies on s'aconsegueixen aquelles registres somiats, o dies on el grup ratlla a gran alçada en un esdeveniment. El dissabte 20 de Juny vam viure una d'aquestes jornades en el transcurs del Campionat de Catalunya Juvenil, Júnior i Promesa d'Aire Lliure disputat a Lloret de Mar. Sota el sol de la turística localitat costanera, 4 de les nostres atletes van penjar-se 5 valuoses medalles, totes elles fruït de l'esforç i l'entrega diària en els entrenaments, i com no, del talent de unes joves a qui tinc el privilegi de conduir en aquest mon de l'atletisme i que ens han de seguir donant-nos molts moments de satisfacció. El dissabte es va complir aquella màxima que diu: Les medalles es guanyen en els entrenaments i es recullen als campionats.


Maria als 200m.ll. de l'autonòmic juvenil
SOTS-CAMPIONA DE CATALUNYA JUVENIL dels 100m.ll.
SOTS-CAMPIONA DE CATALUNYA JUVENIL dels 200m.ll.

La primera en trencar el gel en la sessió matinal fou la Maria. La inexperta velocista de Lleida (només fa un any que és a l'atletisme) acudia al Campionat sense gaire fe en les seves possibilitats. Abans d'arribar al grup d'entrenament aquest més de Febrer, no havia passat de les semifinals dels 60m.ll. i 200m.ll. del Campionat de Catalunya Juvenil Indoor 2015, i amb aquests precedents, imprimir-li seguretat era quelcom complicat. Però el resultat de la primera cursa dels 100m.ll. va facilitar la seva presa de consciència. Maria es va imposar en la segona semifinal amb 12"75 (-2,4), superant a bona part de les que, fins fa sols uns dies, eren les seves referents a la velocitat. A la final, ja més segura del seu potencial, Maria guanyà la medalla d'argent amb 12"66 (-2,9), una medalla que segurament és la primera de moltes altres que han d'arribar. La marca realitzada amb tant de vent en contra augura un excepcional temps per aquesta temporada. Esperem que aquest crono pugui arribar el proper cap de setmana a l'estatal de Ciudad Real. Per la tarde, la flamant sots-campiona de Catalunya dels 100m.ll. assoliria també el sots-campionat en la prova dels 200m.ll. igualant la seva MMP, 26"15, però ara realitzada amb -1,4m/s de vent. La lleidatana és clarament en disposició de baixa àmpliament de la barrera dels 26"00 i ho intentarà en properes competicions. 
La velocista lleidatana, per tant, sortí de la localitat de la Selva amb un doblet juvenil en 100m.ll. i 200m.ll., que pren més importància quan pensem que aquesta atleta encara romandrà a la categoria el 2016. Això només ha fet que començar!

María Hernández sots-campiona de Catalunya als 100m.ll.

Yoli a la final dels 400m juvenils
SOTS-CAMPIONA DE CATALUNYA JUVENIL dels 400m.ll.

Yoli fou la següent en saltar a la pista. La vigent campiona de Catalunya Cadet dels 300m.ll. 2014 (i per tant encara juvenil de primer any) no és en el seu millor moment. Ha passat per situacions francament difícils per problemes de salut. Des de l'inici de temporada no ha trobat la seva millor versió. Una mononucleosi es va cebar amb ella i va arrabassar-li totes les il·lusions abocades en la campanya indoor. Les conseqüències d'aquells mesos encara són palpables en l'atleta juvenil, però en les darreres setmanes Yoli ha fet grans avenços que estan culminant en una destacable recta final de la temporada. De moment, a Lloret, i malgrat els nervis i la inseguretat, la lleidatana ha estat sots-campiona en els 400m.ll. amb una MMP de 59"02, que li permet afrontar amb optimisme, aquesta mateixa setmana, el Campionat d'Espanya Juvenil a Ciudad Real. Segur que Yolanda no assolirà el nivell que es mereix, i que el resultat serà lluny del que, amb tota seguretat, ens té reservat per a properes temporades, però afrontarà les semifinals de la volta a la pista amb tota la força de que, ara per ara, és capaç d'aportar... Que no és poc!







Berta guanyant l'or als 1500m.ll juvenils
CAMPIONA DE CATALUNYA JUVENIL dels 1500m.ll.

Berta fou la darrera juvenil en actuar. L'atleta de Claverol, també entre les més joves, saltava al tartà amb la convicció de que podia guanyar el seu primer campionat autonòmic a nivell federat. Després de diversos podis en categoria infantil, cadet i juvenil, en els que mai havia pujat al més alt, les sensacions que la mig-fondista transmetia ens deien que aquest cop podia amb el repte, i així fou! Berta competí amb determinació, sense amagar-se en cap moment, com sols ser senya d'identitat en aquesta atleta, i l'esforç tingué la merescuda recompensa. La pallaresa guanyà la prova en una emocionant darrera volta realitzada amb força i estratègia i proclamant-se, per tant, campiona de Catalunya. El temps, 4'52"84 es quedà molt a prop de la seva marca personal, però això era el que menys importava, ara tocava gaudir el moment. Ja arribaran altres curses per baixar de 4'50"0 i refermar el seu liderat en el rànking català. Pot ser aquest mateix cap de setmana a Ciudad Real, qui sap? Per ganes i entrega no quedarà. El repte també passa per arribar a la primera final d'un estatal. Però cal recordar que parlem de la prova reina del mig-fons i una de les que sempre ha gaudit de millor salut a Espanya, la qual cosa encara dona més valor al resultat assolit per la lleidatana.






Alba Casanovas a la final dels 400m.t. Promesa
Alba Casanovas Muntada (FCB) 
CAMPIONA DE CATALUNYA PROMESA dels 400m.t.

Un cop ja tancat el capítol juvenil cal obrir el Promesa, ja que, ara per ara, no tenim cap atleta júnior al grup. En les proves promeses hi competien 2 atletes, l'Alba i el Víctor. La surienca era la clara favorita en la prova dels 400m.t., especialitat que domina des de fa anys a nivell estatal en el seu pas per les categories juvenil, júnior i promesa, i en la que ja ha estat internacional en diverses ocasions i inclús, bronze en el Campionat d'Espanya Absolut 2015.  A Lloret, Alba no va decebre i es va fer amb la victòria amb una gran autoritat, corrent pràcticament en solitari des del pas de la primera tanca i guanyant, per tant, l'or amb un temps d'1'00"45, mig segon per damunt el millor registre d'aquest any que és de 59"96. Les condicions no eren les més propicies per rebaixar la seva MMP de 59"29. El cap de setmana ho intentarà al Campionat d'Espanya Promesa que tindrà lloc a Tarragona. Si rebaixes la seva marca personal tan sols una dècima, obtindria l'accés al Campionat d'Europa Sub-23 que es disputarà a Tallin (Estònia) del 9 a 12 de Juliol. Encara que la pista de Camp Clar segurament no és el millor escenari per assolir el repte degut al fort vent que normalment fa presència, la importància de l'esdeveniment crida a intentar-ho. Alba està en un bon moment i tot es possible.





6è als 800m.ll.

Per la seva part en Victor, únic representant masculí del grup al campionat, va ser 6è a la final dels 800m.ll. promesa amb 1'57"06. La prova, com sol ser habitual, fou tàctica, deixant-ho palès el fet que es guanyés amb 1'54"43, temps molt per damunt de les possibilitats dels participants. El mateix Víctor te una marca pràcticament idèntica a la que ha permès assolir el triomf en la prova. Malgrat això, no amagarem que ha estat un resultat pitjor a l'esperat, sobretot tenint en compte les expectatives obertes durant la campanya indoor. Ara toca analitzar i establir les mesures correctores que portin aquest mig-fondista novell al lloc on es mereix.



Comentaris

Entrades populars