De Lubbock a Sabadell, passant per Càceres. Medalles per arreu!

Arnau Erta i Alba Casanovas, sengles bronzes al Campionat de la Lone Star Conference a Lubbock, TX
Aquest dilluns se m'acumula la feina, però beneït excés de treball quan es deu a tantes bones notícies! Moltes han estat les grates informacions que ens han arribat aquest cap de setmanes en diverses competicions de cros, ruta i pista coberta que han tingut lloc per arreu, amb protagonisme dels nostres atletes. La mes matinera d'elles arribava des de Lubbock, Texas, on Arnau Erta Majó (WTAMU) competia al Campionat de la Lone Star Conference. En les semifinals dels 55m.t. era segon amb una gran marca de 7"41 (MMP), establint un nou rècord de Catalunya absolut de la distància. A la final acabaria en 3a posició, assolint la medalla de bronze amb 7"47, i deixant bones sensacions per a la gran fita de la temporada hivernal, el Campionat USA de la NCAA de la DII (NCAA Division II Indoor Championship) que tindrà lloc a Birmingham, Alabama, del 13 al 14 de Març. Allí també hi serà Alba Casanovas Muntada amb l'equip 4x400m.ll. de la West Texas A&M University, però ahir, a Lubbock, la de Súria va pujar al 3r esglaó del podi dels 55m.t., mercès als seus 8"47, amb els que també establí un nou rècord català absolut.

Equip femení del CAI, guanyador del Campionat d'Espanya de Cros, amb Laia Resa (segona per l'esquerra)
Molt més a prop, a Càceres, la trempolina Laia Resa Enrich (CAI) es proclama brillant campiona d'Espanya de Cros Cadet per clubs amb les seves companyes del CA Igualada, en una excel·lent competició de tot l'equip, i en la que ella participà amb la 54a posició final (4a de l'equip, essent la primera atleta cadet de primer any), d'entre les 266 participants. Felicitem el CAI, que ha sabut crear un gran equip de cros, i el que és el més important, un excel·lent ambient entre la seva promoció, la qual cosa sempre s'acaba traspuant en les competicions.

Berta Cabanas Tirapu (FCB), bronze al Català Juvenil Indoor 2015
Ja a casa nostra, cal destacar la medalla de bronze que Berta Cabanas Tirapu (FCB) es va endur als 1500m.ll. del Campionat de Catalunya Juvenil Indoor que tingué lloc a Sabadell. La pallaresa va córrer com ja va sent habitual en ella, llençant la cursa des del principi, amb el clar objectiu de rebaixar la mínima de participació que li exigia el FC Barcelona per participar en el proper Campionat d'Espanya Juvenil que tindrà lloc el 14 i 15 de Març a Donostia. Cal recordar, que aquest club, com d'altres de potents, exigeix una rebaixa substancial de les temps establertes per la RFEA per assistir als campionats estatals. La mínima de la Federació era 5'03" (que Berta ja havia assolit feia setmanes), mentre que la mínima FCB era de 3'55". En el cap de la lleidatana tot passava per assolir-la, per això, la tàctica es centrava en tirar amb fermesa des del primer moment i no permetre una cursa lenta. Com era d'esperar, el desgast que d'aquesta tàctica comportaria perdre opcions a l'or, però era un risc assumit des del principi. Finalment, l'esforç es va veure recompensat amb una excel·lent marca de 3'53"13 (MMP) i la medalla de bronze, segona consecutiva en un campionat autonòmic, després de l'argent del Campionat de Catalunya de Cros, metalls que, en ambdós casos, han venen acompanyats d'una plaça en els respectius Campionats d'Espanya.
No voldria passar l'ocasió sense lamentar que Yolianda Pifarré Rivadulla (FCB) no hagi pogut assistir a aquest Campionat Juvenil Indoor, en el que havia depositat moltes esperances, al ser la segona del rànking català dels 400m.ll. La lleidatana no ha pogut recuperar-se a temps d'una inoportuna malaltia, però esperem que pugui acompanyar la Berta a Donostia dins de dues setmanes. Ànims Yoli!

Angelina Damoc (a la dreta) i Sergi Nunes (a l'esquerra) al podi de les seves respectives proves.
En proves de ruta, Sergi Nunes Jordan (Balaguer Runners) va ser segon als 6km de la Volta al Pantà d'Utxesa amb 22'33", mentre que la veterana romanesa Angelica Damoc (Km0) va ser 5a a la prova femenina del 37è Cros Memorial Josep Ignasi Culleré de Mollerussa.

Comentaris

Entrades populars