Els nostres runners a la Mitja Marató i Cursa BBVA 5K de Lleida

D'esquerra a dreta: Sergi Nunes, Manel Oliva, Joan Arroyo i Sebas Aguerrebehere
El diumenge 2 de Novembre, la capital del Segrià va viure una nova edició de la Mitja Marató de Lleida. En aquesta ocasió, i per primer cop, els organitzadors van incloure la possibilitat de disputar també una cursa de 5km, en el que, per a mi, ha estat un gran encert, al permetre una major participació. Entre les dues proves, van córrer pels carrers de Lleida més d'un miler de runners.

Laia Resa - Foto: JC Veray

En la BBVA 5K de Lleida, el nostre company Sergi Nunes Jordan (Bar 1900 de Balaguer) va arribar en una meritòria 6a posició amb un temps de 17'25" (MMP). Aquest registre hagués pogut ser millor de no haver-se confós de circuit pocs metres abans de l'arribada, quan anava en 4a posició. Esperem que a la propera edició de La Sansi de Lleida (30 de Novembre) pugui demostrar que ja es prop de rebaixar els 17' en 5000m, tal com indiquen els entrenaments.
La major part dels companys que van competir, es va inclinar per la prova més llarga. Així doncs, Manel Oliva Leal (Club Esports Querol) va ser el millor a l'arribar en 22a posició amb una nova marca personal d'1:20:55, rebaixant en més d'una minut el seu anterior rècord personal, i certificant el seu bon estat de forma, que esperem també sobresurti en les properes proves: La Sansi i Sant Silvestre de Lleida, on haurà de córrer a un alt ritme per millorar els seus temps actuals.
El següent company en creuar la línia d'arribada fou Joan Arroyo Alonso (Feetback Termens), que ho feia en 174a posició. El d'Almenar marcà 1:33:45 en la seva primera mitja marató, i demostrà que gaudeix encara de molt marge de millora. El mateix hem de dir de Sebastian Aguerrebehere Ochoa (Herbalife24), que com en Joan, també s'estrenava en la distància, fent-ho en 245a posició amb un temps d'1:37:27. Sebas, continua la correcta adaptació a les curses de fons donant passos endavant cursa rere cursa.
Molt lluny de Lleida, Laia Resa Enrich (CAI), ja en categoria Cadet, competia en el primer cros del Circuit Català d'aquesta especialitat. La trempolina tancava la seva primera participació en 15a posició de les 70 participants. Recordem que de la puntuació obtinguda en l'esmentat circuit de camp a través ha de sortir la selecció que representarà Catalunya en el proper Cros d'Elgoibar que tindrà lloc el més de Gener, i en la que difícilment veurem la lleidatana, aquest any entre les més petites d'una categoria amb corredores de 2n any que ja competeixen a un alt nivell.