Bernat Erta, sots-campió, i Berta Cabanas, bronze, en els Campionats de Catalunya

Berta Cabanas, bronze cadet, i Bernat Erta, argent infantil, en els Campionats de Catalunya
Cap de setmana intens, amb molts quilòmetres recorreguts per carreteres catalanes, hores a la pista i.... 2 medalles per als nostres atletes i una posició de finalista més.
El dissabte va tenir lloc el Campionat de Catalunya Infantil a la pista de Camp Clar de Tarragona. Sota un Sol de justícia, Bernat Erta Majó (CAI), entrenat per Salvador Porras, va competir en les dues proves amb tanques que es disputen en la seva categoria. En la distància més curta, els 80m.t., el lleidatà va tenir un magnífic rendiment, assolint una molt meritòria medalla d'argent en el seu primer any a l'atletisme. Vencedor en la semifinal, va realitzar una final solvent, molt a prop del plusmarquista català, l'atleta del Sant Cugat i màxim favorit al triomf, Joan Artigas, que marcà 12"72 per assolir l'or, en front els 12"95 del Bernat. Per la tarde, i ja clarament minvat en la seva 4a cursa en el campionat, Bernat arribà en 5a posició a la línia de meta dels 220m.t., amb un bon temps de 32"73, però amb la sensació d'haver complert amb escreix. Excel·lent rendiment del jove atleta que l'any que ve serà a la categoria cadet.
Laia Resa, 5a als 1000m.ll. infantils
En el mateix campionat, la trempolina Laia Resa Enrich (CAI) també arribà en 5a posició a la final dels 1000m.ll. infantils, amb un temps de 3'20"95. La més jove del grup lluità sempre per assolir la seva millor versió, i malgrat que no aconseguí ser en les seves marques, va tenir aptitud, aquesta qualitat tan necessària en la vida i l'esport. Amb actitud, constància i talent, el qual no li falta, només es qüestió de temps que Laia torni a pujar els esglaons del podi. Aquest any, un 4t lloc indoor i un 5è a l'aire lliure no és, ni de bon lluny, un mal bagatge.
Si el dissabte vam ser a la capital tarragonina, el diumenge ens esperava el Campionat de Catalunya Cadet a Vic. Era l'hora de la nostra atleta de Claverol de la Pobla, Berta Cabanas Tirapu (FCB). La pallaressa afrontava la final dels 1000m.ll. amb certa pressió, doncs en el seu interior sabia que era en condicions de revalidar el podi indoor d'aquesta mateixa distància, però al mateix temps no ignorava l'alt nivell de la prova. Conscient de la situació, un cop va sentir el tret de sortida, Berta va agafar les brides de la competició i tirà amb força del grup, passant els 600m en primera posició, només seguida per la favorita a l'or, l'atleta del Terrassa Geena Stephens. A l'alçada dels 700m va ser avençada per aquesta corredora, afegint-se també a la lluita la representant del CAI Elia Ibarra. Van ser moments difícils, en els que semblava que aquesta agressiva tàctica li passaria factura i que encara perdria alguna posició més. Però malgrat els nostres temors, Berta va saber defensar la medalla de bronze fins el final, marcant a més uns excel·lents 3'05"38 (MMP). Ara només queda el darrer repte, fer-ho lo millor possible en el proper Campionat d'Espanya Cadet a Huelva. Faci el que faci a la ciutat andalusa, la temporada haurà estat una de les millors fins el moment, amb 2 medalles catalanes i una marca de bon nivell. L'any que ve, la categoria juvenil ens espera.