Alba Casanovas, campiona d'Espanya Universitària dels 400m.t.

Cinc atletes femenines van defensar els colors de la Universitat de Lleida en el Campionat d'Espanya universitari d'atletisme d'aire lliure 2014. La prova, organitzada la Universitat Católica San Antonio de Múrcia, va tenir lloc passats 9 i 10 de Maig a Cartagena. Alba Aguilà en 100m.t, Alba Casanovas i Clàudia Illa en 400m.t., i Elena Llobera en salt de Llargada, assoliren plaça de finalista, mentre que Esther Montaner arribà en una meritòria 10a posició en els 5000m.m.
Però, sens dubte, el resultat més destacat va anar a càrrec d'Alba Casanovas Muntada, que, per segon cop en els darrers 3 anys (en l'edició del 2103 no hi participà), es proclamà campiona d'Espanya Universitària dels 400m.t. amb una excel·lent marca d'1'00"64 (MMT) que, ara per ara, li permeten encapçalar el rànking espanyol absolut de l'especialitat.
Alba va competir a l'alçada de les expectatives en la que era la primera competició important de la temporada, imposant-se en semifinals amb 1'01"18, i fent una cursa impecable a la final.
Ara arriben d'altres reptes de rellevància, com la Campionat d'Espanya Absolut de Clubs que es disputarà el proper dissabte 17 de Maig a l'estadi Joan Serrahima de Barcelona, on correrà de nou els 400m.t. amb l'equip del Futbol Club Barcelona en la primera jornada de la Divisió d'Honor Femenina. La setmana següent es traslladarà a Palafrugell per lluitar per la medalla d'or en el Campionat de Catalunya Absolut que tindrà lloc el dissabte 31 de Maig en l'esmentada localitat empordanesa. En aquestes proves, la surienca intentarà atansar-se, o qui sap si rebaixar la barrera minut en els 400m.t.