Berta Cabanas Tirapu, medalla de Bronze als 1000m.ll. del català cadet indoor

La blaugrana Berta Cabanas Tirapu al podi dels 1000m.ll. del català cadet indoor
Berta Cabanas Tirapu (FCB) ha estat, per mèrits propis, la protagonista durant aquest cap de setmana. Altres atletes del grup també han protagonitzat destacades actuacions en diversos campionats, però segur que no es molestaran si em permeto la llicència de subratllar l'actuació de la jove cadet de Claverol de la Pobla. L'atleta pallaresa va realitzar una magnífica cursa a la final dels 1000m.ll. del Campionat de Catalunya Cadet Indoor, la millor en el que porta de temporada. Va portar la iniciativa després del tret de sortida, sabedora que no li convenia una cursa lenta, ja que el seu principal objectiu era assolir la mínima de participació per al Campionat d'Espanya Cadet Indoor que tindrà lloc aquest pròxim cap de setmana a Antequera (Màlaga). Berta va tirar de la prova fins que les dues favorites, les igualadines Paula Blasco i Elia Ibarra, van prendre el relleu. Durant uns parell de voltes més Berta inclús va ser fora del podi arribant a córrer en 5a posició. Malgrat això, la jove mig-fondista no es va alterar i va seguir corrent als ritmes marcats per a la consecució del seu objectiu, fins que a la darrera volta es va començar a entreveure que aconseguiria el premi quan es va situar 3a, tot suportant el fort atac de la 4a classificada. La bona estratègia donà com a resultat l'obtenció de la seva primera medalla de la temporada, un bronze que sap a més, i una MMP de 3'08"91. Després d'un inici de campanya amb problemes, Berta torna als llocs de privilegi en els que era habitual trobar-la els anteriors anys. Sens dubte s'han notat els últims entrenaments de qualitat que ha fet les darreres setmanes a Lleida, que també han servit per fer-li veure les limitacions en el rendiment que ofereix el fet de seguir entrenant en solitud a la Pobla de Segur. La bona notícia és que l'atleta i el seu entorn són disposats a fer el que calgui per solucionar-ho.
També cal esmentar la bona actuació de Miquel Comella Pera (CAI) a la final dels 3000m.ll. del Campionat d'Espanya Indoor per a Veterans en categoria M45, que va tenir lloc el dissabte 8 de Març pel matí. El flamant campió de Catalunya de l'especialitat arribà a la meta de la pista coberta de Saragossa en una destacable 8a posició, obtenint per tant la plaça de finalista, amb una marca de 9'38"57 (MMT). Aquest proper diumenge, el d'Almacelles competirà al Campionat d'Espanya de Cros de Veterans a la localitat extremenya de Mèrida, com actual sots-campió autonòmic de l'especialitat.
El mateix dissabte, i a la Pista Coberta de Catalunya de Sabadell, la infantil Laia Resa Enrich (CAI) va ser 5a als 2000m.ll. de la fase prèvia del Campionat de Catalunya Infantil Indoor, amb un temps de 7'14"41. Recuperada ja de l'esquinç de turmell que es va fer la setmana de l'autonòmic de cros, la de Tremp es va classificar per a la final que tindrà lloc aquest proper dissabte dia 15 de Març, i on la Laia haurà de lluitar al màxim si vol fer-se amb una de les medalles en joc. En aquesta mateixa fase prèvia, el tanquista lleidata Bernat Erta Majó (CAI) també es classificà per a la fase final d'aquest proper dissabte al ser 4a en les eliminatòries dels 60m.t. amb uns excel·lents 10"05, que suposen una nova millor marca personal.