A tocar dels dits!

Paula Martínez Cacheiro (FCB) en el transcurs dels 20km del Campionat d'Espanya de Marxa en ruta a Múrcia.
El darrer cap de setmana ha estat un tant agredolç. De fet, no sé ben be com definir-lo, perquè si tenim en compte les circumstàncies que han envoltat les actuacions dels atletes implicats en les competicions d'aquest dissabte i diumenge, sé que he d'estar satisfet dels resultats obtinguts.
Paula Martínez Cacheiro (FCB) ha estat 4a Promesa i 12a absoluta en els 20km del Campionat d'Espanya de Marxa en Ruta, celebrat a Múrcia el diumenge, tancant el crono amb un temps d'1:50:12. L'asturiana ha hagut de sobreposar-se a nous problemes als genolls (recordem que està operada de menisc), que han condicionat, i molt, les darreres setmanes d'entrenament d'una distància tant exigent com els 20km. Així i tot s'ha quedat ben a prop de repetir el podi que ja va conquerir en els 10.000m. marxa del darrer Campionat d'Espanya Promesa d'Aire Lliure.
Qui també s'ha quedat a tocar del podi ha estat la trempolina Laia Resa Enrich (CAI). El diumenge es disputà el Campionat de Catalunya de Cros a Caldes de Malavella. A la cursa infantil Laia era una de les principals favorites per endur-se el triomf, i com a tal, va voler actuar. La pallaresa, marcà el ritme de la competició des del principi, però en els darrers metres, l'esquinç de turmell que es va fer pocs dies abans del Campionat va passar factura, malgrat el taiping magistralment realitzat pel seu pare fisioterapeuta. Però em quedo amb allò més important, l'actitud combativa i la valentia demostrada en tot moment, senyes d'identitat d'aquesta corredora.
Actitud valenta que també va demostrar Berta Cabanas Tirapu (FCB). La de Claverol de la Pobla, malgrat no ser en el seu millor moment, també va deixar mostres de la seva qualitat damunt el circuit gironí. Berta hagué de remuntar des de posicions endarrerides, mercès a la poca traça d'un jutge que s'interposà davant seu en el moment del tret, frenant la seva sortida. A partir d'aquell moment va realitzar una cursa de menys a mes buscant les posicions capdavanteres, arribant finalment 7a, i per tant, a tocar dels 6 llocs de privilegi que al menys donen opcions a classificar-se per al Campionat d'Espanya de Cros per a seleccions Cadets. Una llàstima! Però al menys ja s'albira la recuperació... i campionats en hi hauran molts més.
A Castelló i sota una persistent pluja, Caleb Amigó Alvárez (Alpicat Runners) va afegir una nova cursa de 10km al seu llarg historial. Als V 10km HdosO de la capital de La Plana, Caleb no va poder superar la seva millor performance, però arribà en uns destacables 35'11" que li donaren la 21 posició general i una 5a en categoria de veterans. Un altre, per tant, que es queda ben a prop dels llocs de privilegi.
Qui si va pujar als llocs de privilegi va ser Arnau Erta Majo (WTAMU), 3r als 60m.t. de l'Adams State NCAA Qualifier disputats a la localitat d'Alamosa (Colorado). El lleidatà establí amb una millor marca de la temporada amb 8"15, molt a tocar de la seva marca personal (8"11), i que sembla ser indicatiu de que s'atansa el seu millor estat de forma de cara al Campionat de la Lone Star Conference que tindrà lloc a Lubbock (Texas) els propers 1 i 2 de Març, on sortirà amb l'afany de millorar el seu actual rècord d'Espanya Promesa en la distància de 55m.t.