Temporada 2013-2014: De nou en marxa!

La marxadora Paula Martínez Cacheiro
La temporada ja fa un més que ha començat per al nostre grup. El primer mesocicle d'entrenament ja ha conclòs per als velocistes, tanquistes, marxadors i fondistes que són sota la meva direcció. En aquestes quatre setmanes hem iniciat els entrenaments del període preparatori que ha d'establir les bases que sustentin el treball de la resta de la temporada, moment que també sol ser el de l'arribada de nous i noves atletes. Durant aquests dies el grup ha rebut amb satisfacció les incorporacions de Pere Porta Sanuy, Didac Ledesma Calvet, Sarah Badia Bernaus i Sebastián Aguerrebehere Ochoa, tots ells fondistes o triatletes. Però també ens han deixat companys que han decidit agafar un nou camí. Sheila Aviles Castaño, Esther Montaner Novellón o Luis Lahoz Betés es prendran l'atletisme d'una altra manera, amb menys pressió i obligacions, la qual cosa fa del tot innecessari el concurs d'un tècnic que els condueixi. Entre els que han sortit del grup també trobem el fondista Ferran Bochaca Sabarich i el velocista Ramon García Seuma, dos esportistes amb grans condicions que seguiran llurs estudis universitaris a Barcelona, i on, seguint els meu consell, treballaran amb tècnics de la nostra confiança. Tots ells saben que no sóc gens partidari dels entrenaments a distància, ja que m'agrada interactuar dia a dia amb l'atleta. Procuro veure i estudiar les reaccions a l'entrenament, i comprovar la incidència física i psíquica de les programacions sobre l'esportista. La distància fa tot això molt més complicat, i crec que és una actitud egoista mantenir l'atleta a tota costa, quan un altre tècnic por fer aquest treball sobre el terreny. A tots ells, gràcies per haver confiat en mi durant tot aquest temps, i molta sort i encert en la nova etapa.
Però malgrat tot el que acabo d'exposar sobre l'entrenament a distància, sempre hi ha qui es nega a sortir del grup per un alt grau de confiança en el meu treball, o perquè, simplement, no troba el tècnic adequat en el seu nou lloc de residència. Aquest és el cas de la marxadora Paula Martínez Cacheiro, qui, malgrat ser de nou a Gijón, no ha volgut deixar d'entrenar amb mi. Una situació semblada és la de Genís Comella Camats, qui durant el curs serà al Pont de Suert estudiant el Grau Superior d'Activitats Agràries. El d'Almacelles podrà realitzar els nostres entrenaments pels camins i la pista de terra de la localitat ribagorçana i seguir amb l'adequada preparació per al cros.
Un cas singular és el del tanquista Diego Altemir Aguilar. El de Barbastro ha deixat Lleida per iniciar els estudis del Grau Superior en Higiene Bucodental a Cervera. Els horaris del curs i la manca d'instal·lacions a la capital de la Segarra fan del tot impossible que pugui seguir amb els entrenaments d'una prova tan específica com és el 400m.t. Per aquest motiu Diego ha decidit prendre un any sabàtic. El trobarem a faltar i esperem que, tan aviat com pugui, es reincorpori a la dinàmica del grup, el qual, tot i lo exposat, encara compta amb 17 esportistes amb il·lusions renovades.

Comentaris

Entrades populars