El somni americà d'Arnau Erta Majó


La temporada del tanquista sub-23 Arnau Erta Majó (FCB) va cloure el 28 de Juliol a la localitat madrilenya d'Alcobendas, amb la 3a participació consecutiva (2011, 2012 i 2013) en una final dels 110m.t. del Campionat d'Espanya Absolut d'Atletisme a l'aire lliure. A més, el lleidatà establia en semifinals un nou registre personal en la distància amb un temps de 14"22 (-0,4), rebaixant en 20 centèsimes la seva anterior marca. La temporada, per tant, es tancava de manera positiva amb la 7a posició en l'esmentada final i la medalla de bronze en l'estatal promesa, assolida un mes abans a Mataró.
El mes d'Agost següent havia de servir per desconnectar i descansar de tot un dur any de treball, però el nou repte que Arnau havia d'afrontar aquest mateix Setembre, convertia aquest període vacacional en temps de nervis, corredisses i múltiples tràmits administratius. El motiu? l'imminent marxa de l'esportista lleidatà als Estats Units per tal de seguir els estudis de Mass Comunication Broadcasting i els entrenaments atlètics mercès a una beca concedida per la West Texas A&M University.

Buffalo Sports Park
Tot just fa una setmana de la seva arribada a la localitat texana de Canyon. Arnau encara és en l'inevitable període d'aclimatació a una cultura i societat amb maneres de fer i sentir diferents a les nostres, amb un sistema universitari amb estructures molt allunyades de les d'aquí, i amb una forma de viure l'esport que ni podem imaginar. Segurament els inicis seran difícils, hi haurà moments d'enyorança, de tristor, de dubtes, però també d'il·lusió i esperança en un futur millor. El repte que s'obre davant d'ell és dels que no s'han de deixar escapar, dels que s'han d'agafar amb força per no deixar-lo anar encara que el vent bufi en contra i amb força. Mercès al seu talent ha assolit l'oportunitat de viure una experiència impagable. Pocs són els elegits que poden viure-la, i estic segur que el meu fill farà el possible per no malbaratar-la, perquè com diguè aquell: "Només hi ha dues coses que no tornen enrera: la paraula dita i l'oportunitat perduda".

Article de la marxa d'Arnau Erta a USA al diari "Segre" del dia 5 d'Agost de 2013


Final de 110m.t. del Campionat d'Espanya Absolut d'Atletisme 2013



Comentaris

Entrades populars