Arnau Erta, Alba Casanovas i Ester Montaner, Or en el Campionat de Catalunya Promesa

Arnau Erta, Ester Montaner i Alba Casanovas, amb les seves medalles d'or
Els Campionats de Catalunya Juvenil, Júnior i Promesa 2013 ja són història. Per segon anys consecutiu, s'ha decidit, amb encert, la realització conjunta dels 3 campionats en un únic esdeveniment, en aquesta ocasió, el primer dissabte i diumenge de juny a la pista municipal d'Igualada. D'aquesta manera els clubs i tècnics que tenim atletes en diverses categories hi sortim beneficiats, a l'hora que el certamen és més vistós, donat que, tal com estan les coses al nostre esport, amb la minva contínua de participants, veure el campionat d'una sola categoria és, en la majoria de les ocasions, un trist espectacle.
Pel que fa als nostres representants, els resultats han estat prou satisfactoris, si tenim en comte les circumstàncies. Qüestions de tot tipus, la majoria de caire personal, i alguna inoportuna lesió, han fet que molts dels nostres atletes no poguessin prendre part en els campionats. Així doncs, medallistes de les darreres edicions com Ramon García, Camilo Ariel González, Isma Neggazi, Sheila Avilés o Ferran Bochaca, no van poder optar a pujar de nou al podi. 
Els que si han competit ho han fet amb desigual fortuna, però malgrat tot el bagatge de 2 medalles d'or es satisfactori. Alba Casanovas Muntada (FCB) es proclamava campiona de Catalunya Promesa en la prova dels 400m.t. femenins amb una discreta marca d'1'03"07. El triomf arribava malgrat una cursa gens destacable. La surienca tindrà millors ocasions, però al menys el campionat ja és al sarró. 
En la prova de 10.000m. marxa de la mateixa categoria, Ester Montaner Novellón (CAI) s'enduia el triomf i marcava un nou rècord dels campionats amb 54'53"77 (MMT). Davant els seus, la de Piera deixava una valuosa actuació sobre el tartà, ja que dues 10 dies abans patia un esquinç de turmell del que encara no era plenament recuperada, i del que hagué de tractar-se amb un taiping per poder competir. Lamentablement Paula Martínez Cacheiro (FCB), amb molèsties en el seu genoll operat, hagué de plegar en el 5è quilòmetre, quan era liderant la prova. 
També destaquem l'obtenció d'un nou campionat de Catalunya, aquest cop en categoria promesa, per a Arnau Erta Majó (FCB), que s'endugué el triomf amb solvència a la prova dels 110m.t. amb una marca de 14"79, amb un vent desfavorable d'1'5 m/sg.
Tan sols dos atletes més completen la participació del grup d'entrenament en aquests campionats. Es tracta de Genís Comella Camats (CAI), 7è als 3000m.ll. juvenils amb 9'36"19 i de Marc Verriere Costa (CAI) semifinalista a la prova júnior dels 100m.ll. amb 12"46 (-0,2). Capítol a part mereix l'actuació d'en Genís, qui, malgrat tenir serioses opcions de podi en la prova dels 5000m.ll., preferí gaudir de la competició en una distància més curta, tot i les meves recomanacions. Però si quelcom tinc clar és que l'atleta ha de fer el que més li plagui, i que... s'aprèn més de les errades que no dels èxits.


Comentaris

Entrades populars