Paula Martínez Cacheiro (UdL), 4a al Campionat d'Espanya Universitari

Paula Martínez (UdL), 4a a l'estatal universitari en 5000m.m.
El dissabte 11 de Maig, quan la majoria dels nostres coneguts eren celebrant la Festa Major de Lleida, em traslladava a Càceres amb la meva família, per seguir les actuacions de Paula Martínez Cacheiro i Arnau Erta Majó en el Campionat d'Espanya Universitari d'Atletisme. Aquesta parella d'atletes competia a la ciutat extremenya representant la Universitat de Lleida, on actualment estudien el Grau de Treball Social i el de Comunicació i Periodisme Audiovisuals, respectivament. La selecció lleidatana la completaven la saltadora Elena Llobera, qui assoliria el sots-campionat a la llargada, i la migfondista aragonesa Cristina Espejo, 7a a la final dels 1500m.ll.
Paula competí als 5000m. marxa, prova en la que acabà sent quarta. L'asturiana establí una millor marca de la temporada amb un temps de 25'28"83. Encara que lluny dels seus millor moment de forma (cal recordar que en categoria juvenil realitzà una marca de 23'09"6, i que va arribar a ser 4a del món), tot sembla indicar que el lent procés de recuperació de la seva operació de menisc va per bon camí, ja que prova a prova les sensacions i els temps van millorant.
Arnau competí en els 110m.t. A semifinals va quallar una excel·lent actuació, imposant-se en la seva cursa i marcant el 2n millor temps dels participants, amb 14"28, encara que ventosos. La imatge deixada damunt el tartà fou molt positiva i el lleidatà esperava fer un bon paper a la final. Malgrat les expectatives, la lluita per un lloc al podi va acabar sense recompensa degut als continus contactes rebuts per part de Víctor Orduña, que corria pel carrer del costat, que acabaren per desequilibrant l'Arnau damunt la tanca, trencant el seu ritme de cursa i fent que s'hagués d'aturar davant un dels obstacles. És una situació més comú de lo desitjable, però habitual en aquesta prova. Qui no vulgui pols que no vagi a l'era! El que ha quedat clar és que el tanquista lleidatà ha fet un salt endavant durant aquesta temporada i, en una o altra cursa això es traduirà en la marca que mereix.
Finalment, i un cop més, també hem de destacar la marca assolida per l'atleta infantil Laia Resa Enrich (Lleida UA), que el mateix dissabte aconseguia ser segona en el seu primer 3000m.ll. en pista, en el transcurs del Campionat de Catalunya Infantil de Clubs. La de Tremp establí una marca d'11'13"6 a la pista del Prat de Llobregat.