Luís Lahoz, doble Campió d'Espanya Veterà

Luis Lahoz Betés
L'atleta veterà Luís Lahoz Betés (Lleida UA) s'ha erigit, un cap de setmana més, en el clar protagonista del grup pel que fa a resultats assolits en competició. En Luís s'ha proclamat campió d'Espanya Veterà Indoor de 1500m.ll. i 3000m.ll. en categoria M60-64, en el transcurs del Campionat celebrat a la pista coberta de Saragossa. En Luís, a més a més, ha fet un nou rècord dels campionats en la distància dels 3 quilòmetres, deixant el nou registre en 10'20"53 (MMP), mentre que en el "milqui" s'ha imposat amb un registre més discret (5'00"25), degut al tacticisme de la prova. Ara, l'atleta lleidatà té com objectiu realitzar un bon paper en el proper Campionat d'Europa per a Veterans que tindrà lloc entre el 19 i 24 de Març a Donostia. En el mateix campionat, Miquel Comella Pera (CAI) ha quallat també una gran actuació, al ser 4t en la prova de 3000m.ll. de la categoria M45-49, quedant-se a només 1" de les medalles. Comella ha vençut la seva sèrie amb 9'30"57 (MMP), però els tres primers de la següent cursa han fet millor marca i l'han privat de la medalla. Sens dubte, si en Miquel hagués corregut amb ells, hauria comptat amb moltes opcions de penjar-se un metall. El proper compromís del d'Almacelles serà el Campionat d'Espanya de Cros de Veterans, que es disputa a Granollers el diumenge 10 de Març, on el lleidatà competirà en condició d'actual campió de Catalunya.
L'altra medalla en campionat ha arribat de la mà de l'atleta Berta Cabanas Tirapu (FCB) que ha estat bronze en els 3000m.ll. del Campionat de Catalunya Cadet Indoor disputat a Sabadell amb una marca de 11'10"82, temps allunyat de la seva millor marca personal, degut a que la cursa ha estat disputada a un ritme lent. El proper dissabte dia 9, la pallaresa competirà al Campionat d'Espanya Cadet Indoor a València en aquesta mateixa distància.
Berta Cabanas, bronze al català cadet en 3000m.ll.
Cap de setmana difícil per a Paula Martínez Cacheiro (FCB), que ha patit de nou molèsties en el genoll que no l'han deixat acabar els 20km. marxa en categoria promesa del Campionat d'Espanya de Marxa disputat a Múrcia. En aquesta mateixa prova, Ester Montaner Novellón (CAI) ha estat 6a amb 1h56'07, millorant l'actuació de la temporada passada. Una destacada actuació per la de Piera, més i tot si tenint en compte la falta de treball que arrossega per diversos motius.
Al Cros de Mollerussa, Memorial Culleré, la júnior Isma Neggazi Meslek (CAI) ha estat segona de la classificació general femenina. Aquesta mateixa atleta lleidatana participarà el proper dia 10 en el Campionat d'Espanya de Cros, representant Catalunya en la categoria júnior per segona vegada, després d'haver-ho fet en el passat Cros Internacional d'Elgoibar, i tancant d'aquesta manera la seva millor temporada de camp a travès.
Per acabar, destacar també la nova millor marca personal de Joan Carles Grau Bermejo (AA Xafatolls), que a la Mitja Marató de Cambrils ha tancat el crono en 1h35'49", prop 4' per sota de la seva darrera marca en aquesta distància. Aquest temps sembla marcar una clara línia ascendent en la seva trajectòria, un cop l'atleta ja s'està habituant a la pauta de treball del grup.

Comentaris

Entrades populars