Cros i Marató per finalitzar la temporada d'hivern

Moustapha Diop, 2h50'08" (MMP) a la Marató de Barcelona 2013
El passat diumenge 17 de Març va tenir lloc, a la localitat castellana d'Àvila, el Campionat d'Espanya Escolar i Universitari de Cros.
En categoria cadet, i formant part de la selecció catalana, competí la pallaresa Berta Cabanas Tirapu, qui arribà a la meta en una destacada 27a posició, essent la 3a d'entre les catalanes. Amb aquest campionat, la lleidatana dóna per acabada la llarga temporada hivernal, que ha estat la que millors resultats ha deparat fins el moment. En la present campanya 2012/13, la Berta ha assolit la medalla de bronze en el Campionat de Catalunya Indoor en 30000m.ll., i en el Campionat de Catalunya de Cros. Ha participat en els seu primer Campionat d'Espanya Indoor, i també ha establert la seva millor marca personal en la prova dels 3km sota sostre amb 10'56"44. Tots aquests mèrits l'han portat a format part de la selecció catalana en el Cros Internacional d'Elgoibar i en l'esmentat Campionat d'Espanya Escolar de Cros. Esperem que el període d'entrenament que tot seguit s'obre permeti cimentar sobre aquesta base, i això ens permeti realitzar una bona temporada d'aire lliure.

Sheila Avilés, 37a al Camp. d'Espanya Universitari de Cros
En el Campionat Universitari, Sheila Avilés Castañó competia representant la Universitat de Lleida. La igualadina fou la 37a a la línia d'arribada, molt minvada per un atac de flato que la va fer aturar en 2 ocasions. Malgrat això, Sheila fou la segona entre les lleidatanes, darrera Berta Gasol. Per equips, la Universitat de Lleida es classificà en 13a posició. Com en el cas de la Berta Cabanas, Sheila dona per closa la temporada hivernal, per centrar-se en els propers entrenaments que han de permetre assolir els objectius d'aire lliure.
Més a prop de casa nostra, tenia lloc la Marató de Barcelona, que és considerada la 4a en el rànking europeu pel que fa a aquest tipus de proves, darrera de Londres, París i Berlín. Sota un ambient plujós, Moustaphan Diop (Esports Pifarré) i Josep Maria Calucho Solé (Last Zankada) van quallar bones actuacions, especialment l'africà que, en l'estrena en la distància, va ser el 197è (67è en categoria sènior), amb un temps de 2h50'08". Pel seu costat, Josep Maria va ser el 761è (99`en categoria M45) amb una marca 3h00'55", que gairebé iguala el seu rècord personal.