Arnau Erta Majó, 7è al Campionat d'Espanya Absolut indoor en 60m.t.

Arnau Erta Majó (FCB) a l'escalfament de la final dels 60m.t. del Campionat d'Espanya Absolut Indoor 2013
El darrer cap de setmana ha estat nodrit de competicions en totes les modalitats i superficies. Per lògica i seguint l'ordre d'importància, hem de començar amb l'actuació d'Arnau Erta Majó (FCB) en la prova de tanques. El lleidatà es treia el petit mal sabor de boca amb el que havia marxat de l'estatal promesa, on va ser quart, a una dècima del podi. A Sabadell, i després de passar amb èxit l'eliminatòria i la semifinal, l'Arnau es va plantar a la seva primera final absoluta dels 60m.t., una distància curta per a les seves característiques, més adients per als 110m.t. Un cop entre els 8 millors, el lleidatà (que era el més jove a la final) demostrava de nou que és un dels 3 millors tanquistes sub-23 espanyols. Jackson Quiñónez imposava de nou la seva llei, guanyant amb 7"71 (mínima europea), mentre que el seu jove company d'entrenament, assolia una excel·lent 7a plaça, igualant el seu millor registre personal amb 8"11.
En el mateix campionat també hi participava Alba Casanovas Muntada (FCB). La surienca, que venia d'aconseguir la medalla d'argent en els 400m.ll. del Campionat d'Espanya Promesa Indoor a Sant Sebastià, es va haver de conformar amb córrer les semifinals d'aquesta mateixa prova, en la que marcà uns correctes 56"97. Avui per avui, la final absoluta indoor era un objectiu quelcom llunyà. L'haurem de deixar per propers campionats. Però al menys hem aconseguit que l'Alba corri amb regularitat per sota de 57", fet que no es donava en les darreres temporades.

Miquel Comella campió català
Seguint amb la pista coberta, doblet autonòmic aragonés en categoria júnior per a Mireya Oliver Buil (Hinaco Monzón), al guanyar l'or en les proves de 60m.ll. i 200m.ll., el tercer doblet consecutiu en els darrers anys. A més, a la prova més curta de la velocitat,  Mireya rebaixà significativament la seva millor marca fins deixar-la en uns excel·lents 7"90. I en 200m, malgrat les poca idoneïtat de la pista saragossana, la d'Ossó de Cinca igualà la seva millor performance, al tancar el crono en 26"20. En el mateix Campionat d'Aragó Júnior Indoor, Diego Altemir Aguilar (Hinaco Monzón) es penjà el bronze en la prova de 200m.ll. al realitzar una marca de 23"72 (MMP).
Seguint amb els resultats del cap de setmana, és l'hora de ressaltar el Campionat de Catalunya de Cros Veterà aconseguit per Miquel Comella Pera (CAI) al vèncer en la categoria M45. El d'Almacelles, malgrat les complicacions de les darreres setmanes, en les que ha patit una lumbàlgia, es feia, finalment, amb la medalla d'or en el circuit de Vidreres. Aquest èxit li permet agafar un motivant glop d'aire de cara als propers objectius atlètics.
Sobre l'asfalt de Badalona, una altra atleta del grup s'emportava una nova medalla. Ester Montaner Novellón (CAI) es feia amb el sots-campionat de Catalunya de 20km marxa al creuar la meta amb 1h54'54". Ester reeixia d'aquesta manera d'un període hivernal difícil, en el que la de Piera ha estat centrada en els seus estudis universitaris, que són a punt de cloure. La nota negativa fou a càrrec de Paula Martínez Cacheiro (FCB), que tornava a la competició després un llarg període apartada dels circuits per culpa l'operació de menisc a que fou sotmesa. L'asturiana no pogué cloure la prova per molèsties en el seu genoll, quan era en segona posició de l'esmentada prova de 20km.
També altres companys han pujat als podis d'altres curses. Caleb Amigó Álvarez (Ja arribaré) ho feia al ser bronze en la categoria Veterans Màsters 40 al III Cros de la Estacada de Fraga, prova que també era Campionat d'Aragó de l'especialitat. Per la seva part, Josep Maria Calucho Solé  (Last Zankada) acompanyat per la seva gossa Jolie, pujava a lo més alt del podi al V Canicross Cotècnica Màxima de Puigverd,  mercès als seus 39'49" en 10km.
Acabarem amb els més joves i la seva actuació en dos dels controls realitzats en dissabte. Al control infantil que tingué lloc a la pista barcelonina de Serrahima, Laia Resa Enrich (Lleida UA) era 5è en 1000m.ll. amb uns bons 3'23"6, essent la primera del 2001. A Lleida, Berta Cabanas Tirapu (FCB) arribava 1a en la mateixa distància però en categoria cadet amb 3'18"9. També a Lleida Genís Comella Pera (CAI) era 2n als 1500m.ll. juvenils amb 4'18"5, mentre que Marc Verriere Costa (CAI) marcava 7"7 en 60m.ll. i Eduard Baró Atienza (Lleida UA) tancava el crono amb 7"9 en la mateixa prova.

Eliminatòries dels 60m.t. del Campionat d'Espanya Absolut Indoor 2013
Semifianals dels 60m.t. del Campionat d'Espanya Absolut Indoor 2013
Final dels 60m.t. del Campionat d'Espanya Absolut Indoor 2013


Comentaris

Entrades populars