Alba Casanovas, sots-campiona d'Espanya

Final dels 400m.ll. de l'estatal promesa. Alba Casanovas (275)
Donostia ha estat el punt màxim d'atenció pel que fa al passat cap de setmana 9 i 10 de Febrer. La capital guipuscoana, un dels principals pols atlètics estatals, ha vist la cel·lebració del Campionat d'Espanya Promesa Indoor. Alba Casanovas Muntada (FCB) i Arnau Erta Majó (FCB) centraven el meu interès. Aquest que escriu acudia a Sant Sebastià com a tècnic i com a pare, una doble faceta que ja va sent habitual en les principals cites del calendari atlètic estatal. La surienca, establerta a Lleida, participava en la prova dels 400m.ll. amb clares opcions a medalla, i finalment va complir amb les expectatives al proclamar-se sots-campiona d'Espanya en l'esmentada prova. Alba va córrer amb seny les semifinals, i va desgastar el just i necessari per classificar per a la següent ronda. Un cop a la final, va realitzar una cursa notable, donant en tot moment la cara i no deixant el resultat a l'especulació. Finalment argent, i una marca de 56"84. Ara només resta lluitar per rebaixar la seva millor marca personal en els 400m.ll. al Campionat d'Espanya Absolut que aquest dissabte engegarà a Sabadell.
Arnau Erta a la final de 60m.t. a l'estatal promesa
L'altre promesa sobre el que tenia posada l'atenció era, lògicament, l'Arnau Erta, el meu fill. El dissabte salvava les eliminatòries al ser segon amb 8"17, i el diumenge, arribava a la final després una discreta semifinal en la que només podia ser 4t amb 8"26. Els nervis li havien passat factura, i ben be l'haguessin pogut deixar fora de la final. A la darrera ronda, lluny dels carrers centrals (va córrer pel carrer 1), va tenir una actuació molt notable, però insuficient per entrar al podi. A la fi, un quart lloc amb 8"15. Un bon resultat, malgrat que el lleidatà sortia d'Anoeta amb la sensació de no haver demostrat tot el que val. A Sabadell, aquest proper dissabte, en el Campionat d'Espanya Absolut Indoor, té una altra oportunitat per millorar el seu registre en els 60m.t.,  prova massa curta per a les seves característiques.
A casa nostra, el dissabte pel matí, Luis Lahoz Betés (Lleida UA), competia en el Campionat de Catalunya de Clubs Veterans, formant part de l'equip del Lleida UA. El veterà corredor era primer a la classificació dels 3000m.ll., mercès a les compensacions per l'edat, al marca uns bons 10'32"29. 
Per la tarde, al control indoor de la FCA, competien 4 atletes júniors del grup. Mireya Oliver Buil (Hinaco Monzón) rebaixava la seva millor marca personal en els 60m.ll. al trencar d'una vegada la barrera dels 8", i deixar la seva nova plusmarca en 7"98. A la mateixa competició, Camilo Ariel González Bauza (AAC) realitzava un crono de 7"33, molt a prop del seu millor registre, que és 7"29. L'atleta cubà, encara no ha assolit el seu millor moment de forma, que esperem aconsegueixi ben aviat en les properes competicions. El darrer velocista en actuar en l'esmentat control fou Diego Altemir Aguilar (Hinaco Monzón), qui amb una marca de 51"80 en els 400m.ll. no aconseguí  la mínima de participació per al Campionat d'Espanya Júnior, objectiu que continuarà recercant les properes competicions. La fondista júnior Isma Neggazi Meslek (CAI) corria la prova dels 1500m.ll. establint una nova millor marca personal amb 5'09"45.
El diumenge saltaven al tartan de la Pista Coberta de Catalunya dos fondistes més. Pel matí ho feia Laia Resa Enrich (Lleida UA), que pujava al segon esglaó del podi mercès al resultat obtingut en la final dels 2000m.ll.  infantils del Trofeu de Promoció de la JA Sabadell. La de Tremp realitzava una gran cursa i amb 7'12"12 establia una nova MMP. La darrera actuació d'un membre del grup era la de Genís Comella Camats (CAI) que per la tarde era un dels 14 corredors escollits per a disputar el Campionat de Catalunya Juvenil en 3000m.ll., prova en la que creuava la meta en 11a posició, amb un temps de 9'34"45, quelcom lluny de la seva millor performance d'aquest any, que està en 9'20"22.

Final dels 400m.ll. del Campionat d'Espanya Promesa Indoor 2013

Final dels 60m.t. del Campionat d'Espanya Promesa Indoor 2013


Comentaris

Entrades populars