Arriben les primeres medalles

Alba Casanovas Muntada (FCB) sots-campiona de Catalunya dels 400m.ll. amb 56"81 (=MMP)
La fí de la temporada de cros va arribant. El Campionat de Catalunya disputat a Mataró, el matí del diumenge 27 de Febrer, ha estat una de les darreres estacions, on uns han pujat al vagó que els durà al Campionat d'Espanya d'aquesta especialitat, mentre que d'altres ja han baixat definitivament del tren, per centrar-se en el que resta de temporada indoor. En el nostre grup només té el bitllet assegurat la cadet Berta Cabanas Tirapu (FCB), mercès a la medalla de bronze assolida al circuit de la capital maresmenca. La de la Pobla de Segur va realitzar una bona cursa, situada sempre en les posicions davanteres. Inclús hagués pogut lluitar pel sots-campionat, però una caiguda a l'entrempussar amb un dels troncs situats en el circuit, quan tan sols mancaven uns 200m per entrar a la línia d'arribada, quasi la deixa fora de competició. Malgrat l'incident, encara va poder defensar la 3a posició, que, al cap i a la fí,  és un explèndid resultat. Isma Neggazi Meslek (CAI) i Sheila Avilés Castaño (CAI) també parteixen amb alguna possibilitat de formar part de les seleccions catalanes júnior i promesa respectivament, ja que ambdues van ser 6es a les seves curses, i les seleccions estaran formades per 5 atletes. Ara que sabem que el Campionat Estatal s'organitzarà a Granollers, tampoc estaria de més una mostra de generositat per part de la FCA, tornant als 6 membres per equip, com sempre havia estat tradició fins aquest any.
Berta Cabanas (FCB) bronze cadet al cros
La resta de membres del grup, el juvenil Genís Comella Camats (CAI), que va ser 13è, i el promesa Ferran Bochaca Sabarich (FCB), 16è a la seva cursa, ja no compten amb possibilitats per formar part de les seleccions que correran a Granollers el proper 10 de Març, però en canvi, si van pujar al podi per equips, classificant-se per disputar amb el seu club el Campionat d'Espanya de Cros per clubs, que tindrà lloc a Oropesa el 24 de Febrer.. Genís es proclamà sots-campió de Catalunya amb el CA Igualada, i Ferran va pujar a lo més alt del podi amb el FCB. Per últim, però no menys important, també cal destacar la cursa de la més jove del grup, la infantil Laia Resa Enrich (Lleida UA) qui, combativa com sempre, va arribar 4a a la meta, essent la primera atleta del 2001 en fer-ho. Esperem que en l'edició del 2014 pugui pujar al primer esglaó, tal com va fer l'any passat en categoria aleví.
Per la tarde del mateix diumenge 27, es disputà el Campionat de Catalunya Indoor en categoria Promesa. Només una representant del grup hi participava, la surienca Alba Casanovas Muntada (FCB) a la prova de les dos voltes a la pista. Alba competia cansada després d'haver disputat els 400m.ll. i el relleu en la Copa de la Reina el dia anterior a València, on no havia tingut una reeixida actuació (57"76). A més arribava a casa ben entrada la matinada. Malgrat això, a la pista sabadellenca, la de Súria va demostrar que la seva preparació va per bon camí, i corria una emocionant final de 400m.ll., amb una emocionant lluita amb Victòria Sauleda. Finalmemt Alba no assolia l'or per 2 centèsimes, i aquest sel penjava l'atleta de l'ISS l'Hospitalet, Malgrat tot, els 56"81 de l'Alba ens saben a or, ja que d'aquesta manera igualava la seva millor marca personal, que encara és de l'any 2011. Un gran resultat si pensem que ara només podem fer que millorar.
Per últim també farem esment a la gran actuació de Luis Lahoz Betés (Last Zankada) als 10km. de Vilafranca. El veterà lleidatà realitza una explendida cursa i marcà uns excel·lents 36'14", que li van servir per impossar-se a la categoria M10. El seu proper compromís serà el Campionat de Catalunya de Cros de Veterans al Ventalló el proper diumenge 3 de Febrer, on esperem tingui una bona actuació.