Sentiments contraposats

Berta Cabanas al Cros de Gavà 2012
Aquesta setmana, els meus sentiments han estat contraposats, anant de la frustració i l'enuig a la plena satisfacció pels resultats dominicals. El dilluns 31 va arribar la que potser ha estat la major de les decepcions que he patit com a tècnic: Ferran Bochaca Sabarich (FCB) no era inclòs en la selecció espanyola júnior que competirà el proper dia 9 de Desembre en el Campionat d'Europa de Cros a Budapest. L'atleta de la Pobla és en un gran moment de forma (de fet, el millor de la seva carrera esportiva) però la seva fantàstica cursa al Cros Internacional de Sòria no ha estat suficient aval pel seleccionador. Malgrat tot, nosaltres també tenim part de culpa: l'atleta, no sent a l'alçada de les seves possibilitats al Cros d'Atapuerca, on va abandonar per una absurda manca de confiança, i l'entrenador, per creure que els criteris de selecció serien els mateixos de la temporada passada i que aquests valorarien per damunt de tot els resultats del Cros de Sòria, on Ferran fou segon, per davant de 2 dels que finalment han estat seleccionats.  Vàrem  ser apunt d'anar al Cros d'Alcobendas, però ho vàrem rebutjar perquè Ferran portava ja dues proves en sengles setmanes i es trobava cansat. Aquí ens on vam errar,  doncs aquella cursa finalment s'ha erigit com la més decisiva. Sigui com sigui, també seria d'agrair que la RFEA deixés molts més clars els criteris de selecció, per a què tothom sabés a que atenir-se i d'aquesta manera no anant fent conjectures sobre el que servirà o no per ser seleccionat. Aquesta temporada la normativa deia: 

Para esta categoría júnior, la selección, seis atletas por equipo, se realizará teniendo en cuenta los resultados de las competiciones de Campo a Través celebradas hasta el 30 de noviembre inclusive.

Un criteri massa general com per entendre res específic i on qualsevol decisió és possible: portar als 2 primers de cada cros, als millors de 2 proves, de 3 proves, etc. Esperem que a partir d'ara els criteris siguin menys subjectius. Però em sembla que es massa demanar a una federació que ni tan sols fa públic el nom del seleccionador. El que també tinc clar és que tothom no parteix del mateix nivell d'informació a l'hora de planificar les curses. Nosaltres seguirem lluitant per assolir l'objectiu de la internacionalitat.
Els companys de Ferran em treien del disgust el diumenge 2 de Desembre, quallant tots ells una gran actuació en els diversos crosos en els que participaven. Al cros de Gavà continuava la cursa per ser a la selecció catalana que competirà al Cros d'Elgoibar. Berta Cabanas Tirapu (FCB) pràcticament ho deixava enllestit al ser la 3a cadet, i sumar així el 3r pòdium en 3 proves. Isma Neggazi Meslek (CAI) era també tercera en categoria júnior, millorant la prestació dels 2 anteriors crosos, i fent també un pas de gegant vers la selecció. El darrer dels participants amb possibilitats, Genís Comella Camats (CAI) també feia un important pas endavant al ser 6è a la prova juvenil, quan en les anteriors proves només havia pogut ser 12è. El d'Almacelles haurà de seguir en aquesta línia per ser entre els 7 escollits que representaran Catalunya a Elgoibar. En veterans, Miquel Comella Pera (CAI) segueix entre els millors i a Gavà pujava al tercer esgraó del podi en la general. Mentre, al Cros de Valls, Sheila Avilés Castaño (CAI) també feia lo propi i arribava en segona posició de la cursa absoluta, essent la primera atleta sub-23. 
A la Duatló d'Alguaire, els nous companys veterans Francesc Banyeres Barbé i Joan Carles Grau Bermejo arribaven en 29a i 32a posició, respectivament.
La propera setmana arriba la cursa de camp a través més important a casa nostra, el Cros Internacional de Granollers. Com cada any, nosaltres també hi serem, i us ho contarem.


Comentaris

Entrades populars