Exitós Cros de Granollers

Miquel Comella (CAI) segon veterà al Cros Internacional de Granollers 2012
Eren poc més de les 5 de la matinada del diumenge 9 de Desembre quan em preparava per agafar del cotxe i acudir al Cros Internacional de Granollers, cita ineludible, any rere any, del calendari de camp a través català. Després de 2 hores de viatge, arribàvem a la pista d'atletisme de la capital del Vallès Oriental. Els que viatjàvem junts, Miquel Comella i la seva companya, Genís Comella, Isma Neggazi i jo mateix, érem dels primers en veure l'encara gebrat circuit que envoltava les instal·lacions esportives municipals d'aquell municipi. Havíem pecat de matinadors, però al menys teníem temps d'esmorzar tranquil·lament a la propera i coneguda pastisseria Tres Torres. Un cop satisfets, acompanyàvem a Miquel Comella Pera (CAI) al circuit per que realitzés el seu escalfament. L'atleta d'Almacelles era el primer en competir en la prova de la categoria de veterans de 35 a 49 anys. A les 9'00h del matí sonava el tret de sortida i Miquel ens regalava amb una bona cursa que a finalment el feia pujar al segon esgraó del podi. El dia començava bé!
A les 9'30h era el torn de Berta Cabanas Tirapu (FCB). La corredora cadet de Claverol sortia com una exhalació i es col·locava entre les primeres, posició que ja no abandonaria fins l'arribada, essent 3a, tot lluitant per la segona plaça amb l'arbequina Núria Tillo. A més la Berta s'assegurava matemàticament la classificació per a competir amb la selecció catalana en el proper cros d'Elgoibar. Que més podiem demanar? 2 podis en les dues primeres curses!
La següent en participar, a les 10'35h, era la infantil Laia Resa Enrich (Lleida UA). La Laia partia amb moltes ganes, doncs volia  assaborir de nou la victòria que ja va assolir en la prova aleví de l'edició del 2011. Però els que érem al seu voltant sabíem de la complicada papereta que tenia per endavant, doncs arribava tot just recuperada d'un problema de salut. Malgrat tot, aquesta valenta atleta de Tremp, que no s'arronsa davant res, lluitava fins el final per una plaça al podi, de la que només la va poder privar el millor sprint final de la igualadina Mar Belenguer. Finalment ambdues entraven en el mateix segon, però Laia s'havia de conformar amb la 4a posició, essent la primera atleta infantil de primer any a la línia d'arribada. Un gran resultat.
Berta Cabanas (FCB) al front de la prova cadet
La nostra particular matinal continuava a les 11'05h amb la cursa juvenil/júnior femenina, on participava la catalana, encara amb nacionalitat algeriana, Isma Neggazi (CAI). La lleidatana, corrent de menys a més, finalment creuava la línia d'arribada en 6a posició, marcant quasi 1 minut menys que l'edició de l'any anterior. Els 10 punts obtinguts, com els 13 del cas de la Berta, també li garanteix la classificació amb Catalunya per al proper cros d'Elgoibar.
A les 11'20h era el torn dels juvenils/júniors masculins, i amb ells, arribava el moment de Genís Comella Camats (CAI). El d'Almacelles havia millorat el seu rendiment en el darrer cros de Gavà, en relació a les anteriors proves del circuit gironí (Girona i Santa Coloma de Farners). Ara era hora de revalidar-ho en el millor cros català. I així ho va fer, corrent 2 minuts més ràpid que l'any anterior i creuant l'arribada en una destacada 7a posició que li atorgava 9 punts i, de moment, la classificació per al Memorial Juan Muguerza. Però la selecció encara no està assegurada i s'haurà de lluitar per consolidar-la al Cros de Caldes de Malavella del proper dia 23. d'aquest mes. Esperem que finalment Genís pugui estar entre els 7 escollits i acompanyar a les seves companyes Berta i Isma a la localitat guipuscoana. 
Sheila Avilés Castaño (CAI) era la darrera en representar-nos sobre el circuit vallesà. L'atleta d'Igualada no tenía el seu millor dia, doncs no havia passat una bona setmana. Malgrat això, i tot i pensar en l'abandó, assolia la 3a posició en la prova promesa. D'aquesta manera el grup assolia el seu 3r podi en l'edició 2012, la qual cosa ens permetia marxar amb un gran bagatge. Els 6 participants desplaçats a Granollers havien estat finalistes (1 segon, 2 terceres, 1 quarta, 1 sisena i 1 setè), pujant 3 cops al podi, i classificant, definitivament, a dues atletes per a la selecció catalana que el proper dia 13 de Gener participarà en el Cros Internacional d'Elgoibar. Ara queda el més important, seguir amb aquest nivell fins el Campionat de Catalunya de Cros que tindrà lloc el proper 27 de Gener a Mataró. Tot un repte!

Comentaris

Entrades populars