Ferran Bochaca ressorgeix a Sòria

Si tan sols fa 7 dies centràvem la informació del cap de setmana competitiu en la poc reeixida actuació del Ferran Bochaca Sabarich (FCB) al Cros d'Atapuerca, és de justícia començar aquesta notícia amb la gran actuació que aquest mateix corredor ha tingut al Cros de Sòria d'ahir diumenge 18 de Novembre.
En aquesta ocasió, el de La Pobla va saber estar a l'alçada i realitzà una gran cursa, lluitant en tot moment per les places d'honor.  D'aquesta manera aconseguí arribar en una meritòria 3a posició, essent el segon espanyol de la prova, per darrera de l'aragonès Jorge Blanco (Simply Scorpio 71). Ferran ha complert amb la feina, demostrant-se a ell mateix quin és el seu lloc, i quin és el camí per arribar-hi. Ara és l'hora del seleccionador estatal. Ell decidirà si el català ha de ser o no a la selecció espanyola júnior del proper Campionat d'Europa de Cros que ha de disputar-se a Budapest el 9 de Desembre. La lògica sembla indicar que Ferran hauria de formar part dels 6 atletes escollits, però no m'agrada donar res per fet, i menys quan tot depèn d'altres. Ens toca esperar!
La resta de companys van córrer en diverses proves. La majoria d'ells es van desplaçar al Cros de Girona, segona prova del Circuit Gironí de Cros que, com en el cas del passat Cros de Santa Coloma de Farners, servia per sumar punts de cara a la selecció catalana cadet, juvenil i júnior que ha de competir al Cros d'Elgoibar el proper 13 de Gener. En la prova cadet femenina Berta Cabanas Tirapu (FCB) s'endugué el triomf i 15 punts que, sumats als 14 de Santa Coloma (29 punts), la situen en primera posició del rànquing. Isma Neggazi Meslek (CAI) va repetir 4a posició en la categoria júnior, recollint 12 punts que la deixen en 3a posició amb un total de 24. Per últim, Genís Comella Camats (CAI) creuà l'arribada en 12è,  repetint també la posició de Santa Coloma de Farners. Els 4 punts obtinguts el deixen en 11 posició amb 8 punts, o el que és el mateix, a 4 llocs d'entrar en les places que donen dret a lluir la samarreta quatribarrada. Gavà serà la propera estació el 2 de Desembre. En categoria veterans B també participà Miquel Comella Pera (CAI) que s'emportà en triomf, repetint, com ja fa 7 dies, la segona plaça en la classificació general de veterans.
A la 89a edició de la clàssica Jean Bouin ens representaven 3 atletes. La més petita del grup, la infantil Laia Resa Enrich (Lleida UA) va pujar al podi a l'arribar en 3a posició. La de Tremp corria per primer cop en aquesta cursa i ho va fer de manera valenta per tal de ser entre les millors. En la Cursa Open Manel Oliva Leal (Last Zankada) i Josep Maria Calucho Solé (Last Zankada) van marcar els seus millors temps en una prova de 10km al tancar el crono en 37'56" i 38'45". Manel es classificà en 87a posició  de la categoria Veterans A i Josep Maria en 34a de Veterans B.
A la capital del Túria, Luis Lahoz Betés (Last Zankada), als seus 60 anys, quallà una molt bona cursa al baixar de les 3h en la Marató Divina Pastora de València, essent el 345è amb 2h57'41". I molt més aprop d'aquí, Josep Ramon Solé Llevot (Lleida UA) era 4 a la categoria M3 sobre el fangós circuit de la 4a volta de 10km a l'Estany d'Ivars, amb un temps de 39'51".