Els primers brots verds

Alba Casanovas (Avinent-Manresa) als 400m.t. de la Lliga de Primera Divisió Espanyola a Burgos
La temporada va fent passos endavant i ja són moltes les competicions en les que hem fet acte de presència. Els darrers caps de setmana, els/les atletes del grup han participat en diverses proves de diferent caire. Campionats de promoció, proves de ruta i Campionats de clubs han estat els principals punts d'interès. Podríem fer una llarga relació dels resultats, però serà de major interès fer un breu resum del més destacable.
En promoció, cal esmentar la 3a plaça assolida per Berta Cabanas Tirapu (FCB) en els 1000m.ll. de la fase prèvia del Campionat de Catalunya Infantil, realitzada a Mataró, amb uns excel·lents 3'12"05 (MMP). El proper 9 de Juny tindrà lloc la fase final a Tarragona, on esperem que la Berta tingui tot l'encert possible. Llàstima que Júlia Domínguez Martínez (CE Sant Cugat) no assolís un lloc a la final dels 3000m.ll., malgrat haver realitzat aquesta temporada la seva MMP (12'17"63).
En les darreres proves de ruta, els més veterans del grup, han aconseguit sempre actuacions destacades. Així doncs, Mustapha Diop (Sicoris) fou 2n a la Cursa de Torrefarrera amb 35'38". També va pujar al podi als 10Km de Fraga amb 35'30". En aquesta mateixa prova Josep Sole Llovet (Esbufecs) assolia 36a posició i la seva millor marca personal amb 40'22". També destacarem el retorn de Miquel Comella Pera (CAI), que va pujar al 3r esgraó del podi a la Cursa de 10km d'Almacelles, marcant un temps de 35"49, temps allunyat de la seva millor marca, però que dibuixa de nou  el camí ascendent, un cop ja recuperat de la lumbàlgia que l'ha tingut apartat del circuit de ruta durant més de dos mesos. Per últim, no ens oblidem de Marc Roselló Martínez (Fondistes de Tàrrega), que a Londres va establir uns valuosos 37'23", que semblen donar punt i final a un llarg període de disgustos amb les lesions.
Pel que fa a la pista, malgrat que encara ha d'arribar lo millor, ja es comencen a veure els primers brots verds. Els velocistes ja donen proves de progrès. El juvenil Camilo Ariel González Bauza (AAC) no ha tingut gens de sort amb l'anemòmetre, especialment als 200m.ll., prova que aquesta temporada sempre ha disputat amb un vent contrari superior als 2 i 3 m/s. Així i tot, Camilo ha realitzat 11"56 en 100m.ll. i 23"27 en 200m.ll. La jove júnior Mireya Oliver Buil (Hinaco-Monzón) si ha aconseguit trencar la seva anterior MMP, rebaixant el seu registre en 100m.ll. fins als 12"72, perjudicada també per un vent de -1'5. La també júnior Alba Casanovas Muntada (Avinent-Manresa) es va quedar molt a prop de la seva millor marca en els 400m.ll., al córrer aquesta distància en el Campionat de Catalunya de Clubs, i tancar el crono en 57"62, amb el valor afegit d'haver-ho fet pel carrer 1. En els 200m.ll., la surienca ja ha corregut en 26"23 (MMP) a la Lliga de Primera Divisió Espanyola, malgrat el vent contrari i el fet de doblar en menys de 30', després dels 400m.t. Segur que a les properes proves, les condicions de competició aniran millorant. Sergi Carrero Romera (CAI) assistirà per primer cop a uns Campionats d'Espanya al fer la mínima júnior en els 3000m. obs. del Campionat de Catalunya de Clubs. El d'Igualada va rebaixar en 40" la seva anterior marca, i la va deixar en 9'54"00. Ester Montaner Novellón (CAI) sempre ha estat en els primers llocs dels 5000m.m. de la lliga, assolint uns destacats 26'13" com a millor marca de la temporada, un temps que hauria de millorar amb facilitat. La resta de membres del nombrós grup també van fent marques destacables en les jornades de lliga realitzades amb els seus respectius clubs. És el cas de Genís Comella Camats (CAI), que ja ha realitzat MMP en 3000m.ll. (9'39"95) i 5000m.ll. (17'04"28), o Diego Altemir Aguilar (Hinaco-Monzón), amb MMP en 400m.t. amb 57"66.
El proper mes Juny serà molt intens i marcarà, definitivament, l'esdevenidor de la temporada. Anirem informant!

Comentaris

Entrades populars