Alba Casanovas Muntada, excel·lent "cum laude" en 400m.t.

Alba Casanovas a la final dels 400m.t. del Campionat d'Espanya Universitari 2012
Alba Casanovas Muntada (UdL) ens ha ofert una gran actuació en el Campionat d'Espanya Universitari 2012. A l'Estadi Helmàntic de Salamanca, la surienca ha establert la seva millor marca personal en els 400m.t., tancant el crono en uns excel·lents 1'01"05, o el que és el mateix, 1 segon i 3 dècimes menys que la seva anterior marca, realitzada el 2010. Ara, només 3 dècimes la separen de la mínima d'assistència al proper Campionat del Món Júnior que ha de tenir lloc del 10 al 15 de Juliol a Barcelona, i de moment, a més, encapçala el rànking espanyol absolut de la distància.
Després d'un difícil inici de temporada, en el que l'atleta de l'Avinent Manresa hagué de superar diversos problemes. com les molèsties derivades d'una anterior lesió al peu, la recuperació d'un trencament fibril·lar a l'isquiotibial, o l'aclimatació a la vida universitària i al seu nou entorn lleidatà, l'Alba ha sabut trobar el camí que l'ha de portar, definitivament, a ser entre les millors especialistes del 400m.t. de l'Estat.
Aquesta gran marca és resultat de l'esforç i la constància d'una atleta que mai ha deixat de lluitar per superar els problemes, que ha confiat en la meva direcció tècnica i en el suport psicològic de la Fanny, fins formar un trinomi, el treball del qual ja comença a donar resultats.
També vull fer extensiu aquest resultat a Alba Martí, la seva anterior entrenadora, sense la qual, segurament, aquesta excepcional atleta no hagués arribat fins aquí.
La resta de companys del grup d'entrenament que es desplaçaven a la capital charra no han tenien el mateix encert. Sheila Avilés (UdL) es classificava en 13a posició a la seva antiga prova, el llançament de javelina. Ester Montaner, (UdL) minvada en el seu potencial després d'haver patit uns dies amb febre, només podia ser 11a als 5000m. marxa. I per últim Llorenç Sales (UdL), qui partia amb opcions de podi, però que veia com se li reproduïa la contractura en el bessó que s'originà l'anterior cap de setmana en la jornada de Lliga de Divisió d'Honor. El de les Terres de l'Ebre no podia més que arribar caminant a la meta fora de qualsevol opció. Una llàstima!

Comentaris

Entrades populars