El Cros i l'Indoor han mort. Llarga vida a l'aire lliure!

Isma (primera a l'esquerra) amb la Selecció Catalana Juvenil Femenina, campiona d'Espanya per Autonomies
Com ja sol ser habitual en un nucli tan nombrós i en un període competitiu com el que ens ocupa, l'activitat del grup ha estat força diversa en els darrers caps de setmana, i el del 10 i 11 de Març no ha estat cap excepció.
Començant pels que han obtingut medalla en els Campionats Federats, hem de destacar els dos metalls obtinguts per Isma Neggazi Meslek (CAL) i Berta Cabanas Tirapu (FCB). Isma obtingué la medalla d'or per equips amb la selecció catalana en el Campionat d'Espanya Juvenil de Cros que tingué lloc a La Corunya. L'atleta de Lleida arribà a la meta en la 53a posició individual. Una classificació pitjor del que es podia esperar, però que fou resultat de la seva inexperiència en aquest tipus de campionats. Acostumada a proves de caire local i autonòmic, la lleidatana pagà en excés la manca d'agressivitat en la sortida del seu primer campionat d'Espanya. Malgrat tot  l'Isma ha d'estar contenta per la temporada realitzada, en la que ha trobat un lloc entre les millors atletes catalanes de la seva categoria. L'objectiu era fer mèrits per ser seleccionada i aquest repte ha estat assolit per mèrits propis.
Ja en pista coberta, l'altre metall se l'ha endut la Berta, que es penjà la medalla de bronze en la prova dels 2000m.ll.  del Campionat de Catalunya Infantil Indoor, realitzant de pas una excel·lent marca de 7'04"69 (MMP),. Un brillant colofó a la seva temporada hivernal.
Berta Cabanas, bronze en 2000m.ll. infantil
Prop dels llocs d'honor es quedà Alba Casanovas Muntada (Avinent Manresa) qui, finalment, participà en els 400m.ll. del Campionat d'Espanya Júnior de pista coberta a Donostia. I dic finalment perquè en un principi no pensàvem assistir-hi, ja que la trajectòria de l'Alba durant aquests primers mesos de la temporada no ha estat la més adequada per preparar l'esdeveniment. El canvi de residència, l'aclimatació al món universitari, el retorn als entrenaments després un any d'inactivitat, la recuperació de diverses molèsties i lesions, i la pèrdua de confiança que tot plegat li comportava, han estat un peatge difícil de pagar. Malgrat tot, amb esforç, l'Alba ha retrobat finalment el camí, i San Sebastià sembla haver estat un punt d'inflexió. La 5a posició a la final i sobretot, els 58"19 (MMT) realitzats en una difícil prova, en la que hagué de lluitar amb les contrincants i amb el carrer 1, ens deixen molt bon sabor de boca de cara al que resta de temporada.
Una situació molt semblada ha estat la que ha patit Mireya Oliver Buil (Hinaco-Monzón), que ha arribat a aquest mateix campionat d'Espanya amb una escassa preparació, com a resultat dels diversos problemes de salut patits durant els darrers mesos. A Donostia, Mireya ha estat molt a prop de passar a la final de la prova reina de la velocitat. L'atleta aragonesa té qualitat suficient per baixar amb facilitat dels 8"00 en 60m.ll. i dels 25"70 en 200m.ll., però aquesta temporada s'ha hagut de conformar amb marca 8"01 (MMP) i no poder preparar els 200m.ll. Al menys esperem gaudir de la necessària continuïtat a partir d'aquests moments i de cara a l'aire lliure.
En el Campionat d'Espanya de Cros Universitari, realitzat conjuntament amb l'estatal de camp a traves cadet i juvenil a La Corunya, participaven Llorenç Sales Ferré, Sergi Carrero Romera, Ester Montaner Novellón i Paula Martínez Cacheiro, tots ells representant la Universitat de Lleida. L'actuació més destacada fou la del Llorenç,  que arribà en 22a posició, mentre que en Sergi ho feia en la 74a. En categoria femenina, Ester Montaner creuà la meta en la 66a posició i la Paula hagué de retirar-se amb molèsties al seu castigat genoll esquerre.
Les darreres actuacions han estat la de Caleb Amigó Álvarez, que ha realitzat una meritòria millor marca personal de 34'58" en els 10km. de  Balaguer, i la primera posició infantil de Júlia Domínguez Martínez (Sant Cugat) en el cros de Bellpuig, malgrat que a la classificació final sigui 5a, resultat de la costum dels organitzadors aquí Lleida de fer córrer els cadets federats de primer any com a infantils.

Comentaris

Entrades populars