Cros, indoor, marxa....... Un cap de setmana per a tots els gustos!

Camilo Ariel González (núm. 7) a la final de 200m. del Campionat Català Juvenil Indoor.
La temporada d'hivern està tocant a la fi. S'estan tenint lloc els darrers campionats de cros i pista coberta a nivell estatal i els nostres atletes hi assisteixen amb la ilussió de fer un bon paper. Com és normal, l'encert és dispar, però en línies generals els que han participat aquest darrer cap de setmana tornen a casa amb un bon resultat al sarró.
Al campionat d'Espanya Juvenil Indoor que tenia lloc a València només hi assistia Camilo Ariel González Bauza (AAC) per disputar la prova dels 200m.ll. L'altre juvenil amb mínima i serioses possibilitats de podi, Ramon García Seuma (Lleida UA), que ja fou sots-campió dels 60m.ll. en l'edició passada, es va lesionar dies abans de l'esdeveniment amb un petit trencament fibril·lar al bíceps femoral. La manca del pertinent treball de base (recordem la seva operació de genoll), es va sumar a la intensitat ha que es va sotmetre per aconseguir la medalla de bronze en el passat Campionat de Catalunya Juvenil Indoor de tot just fa 15 dies, passant-nos factura. Ara l'objectiu serà arribar en condicions d'èxit al proper estatal d'aire lliure, un cop ja hagi pogut realitzar l'adequada preparació.
Camilo va realitzar un excel·lent campionat, rebaixant la seva marca personal  en 200m.ll. fins els 22"91 i assolint un lloc a la final. Finalitza la campanya indoor amb millors registres en 60m.ll. i 200m.ll. i la seva primera final en un Campionat d'Espanya de Pista Coberta. Bravo!
Lluny de la capital valenciana, a Gijón, es disputava el Campionat d'Espanya de Cros, on havien de competir, formant part de les diverses seleccions catalanes de camp a través, 2 efectius més del grup. Per un costat la júnior Sheila Avilés Castaño (CAI), que finalment fou 17a, contribuint a l'or de Catalunya en aquesta categoria. Sheila esperava, i pot demostrar quelcom més, però també ha de reflexionar sobre si el seu nivell d'implicació és l'adient per assolir una millor classificació. La igualadina no està entrenant tot el que voldria, i en ocasions amb dificultats físiques, arrel de l'exigència dels seus estudis universitaris (INEFC). No és una crítica, Déu ens guard, però la realitat és habitualment tossuda, i ara per ara, lo primer és estudiar.
L'altre que havia de participar en aquest Campionat era Ferran Bochaca Sabarich (FCB), que a més a més, partia amb opcions de lluitar per una plaça al podi. Però quelcom ha fallat! aplicació correcta de les càrregues, entrenament passiu (calçat correcte, fisioterapeuta, major treball de l'elasticitat i flexibilitat, alimentació....), estres pre-competitiu, etc. Es valorarà, però sigui el que sigui, el resultat ha estat també una lesió la setmana anterior a la cita més important de l'any. Problemes al genoll han deixat en l'estacada el de La Pobla. Una forta decepció que esperem compensar amb escreix a l'aire lliure.
El darrer estatal en el que teníem atletes en lliça era el de marxa en ruta, a Pontevedra. Allí Ester Montaner Novellón (CAI) s'enfrontava al repte de realitzar una bona marca en 20km. marxa en ruta. Finalment s'hagué de conformar amb una 9a posició i una marca 1'58"20. Un registre acceptable, però que la marxadora de Piera pot rebaixar si realitza el volum adequat per aquesta distància. Ha de trobar l'horari que li permeti entrenar al nivell que ella mateixa s'exigeix.
En un altre nivell de campionats i proves, cal esmentar que Mireya Oliver Buil (Hinaco Monzón) es proclamà a Saragossa, campiona d'Aragó Júnior de 60m.ll. (8"01: MMP) i 200m.ll. (26"48) indoor. La d'Osso de Cinca, malgrat un any difícil per motius de salut, ha sabut recuperar el terreny perdut en aquesta darrera part de la campanya indoor. El proper cap de setmana, a Donostia, intentarà rebaixar encara més les seves marques, la qual cosa podria ser definida com un èxit, independentment de la classificació.
Per últim dir també que la juvenil Isma Neggazi Meslek (CAL) es va imposar en la cursa absoluta femenina del Cros de Mollerussa, Memorial Josep Ignaci Culleré, mentre que Genís Comella Camats (CAI) feia lo propi en la prova cadet. En categoria infantil, Julia Domínguez Martínez (Sant Cugat) fou sisena. L'Isma participarà el proper cap de setmana en el Campionat d'Espanya de Cros del CSD en categoria Juvenil, com a membre de la selecció catalana, colofó a la seva excepcional campanya de cros.

Comentaris

Entrades populars