Els velocistes juvenils també compleixen

Ramon García i Camilo González al Campionat de Catalunya Juvenil 2012

Si la setmana passada van ser els/les fondistes i la marxadora Ester Montaner els que van aconseguir un valuós botí de 4 medalles en el Campionats de Catalunya de 3000m.ll. indoor juvenil i júnior i de 20km. marxa en ruta promesa, aquest dissabte 18 de Febrer han estat els velocistes els qui tornen a casa amb 2 medalles més al sarró. 
Ramon García Seuma (Lleida UA) ha pujat al segon esglaó del podi en la prova dels 60m.ll. del Campionat de Catalunya Juvenil, realitzant una marca de 7"21, mentre que Camilo Ariel González Bauza (AAC) ha estat 3r a la prova dels 200m.ll. del mateix campionat, assolint a més a més una MMP de 23"15.
La nostra jornada s'iniciava amb la prova més curta de la velocitat, els 60m.ll. En aquesta prova participaven ambdós sprinters. A la final, i com ja hem comentat, Ramon aconseguia la medalla d'argent. Una medalla que té un significat especial després del difícil camí que el velocista lleidatà ha recorregut durant la present temporada. Hem de recordar que aquest jove velocista va ser intervingut quirúrgicament l'estiu passat d'un trencament de lligaments creuats del genoll, amb el que havia conviscut des de l'etapa infantil, quan era un prometedor futbolista. Després de 6 mesos de recuperació, i tan sols amb un més d'entrenament, aquest excepcional velocista ha estat capaç de lluitar pel Campionat i fer una, gens mensypreable marca, malgrat les mancances en la seva preparació. A la vegada, el seu company Camilo es classificava en 6a posició tancant el crono amb una nova MMP de 7"29. Per la tarde, aquest mateix atleta, competia en la prova dels 200m.ll. emportant-se la medalla de bronze i rebaixant de pas la seva marca en 3 dècimes. És el primer metall que Camilo assoleix en qualsevol campionat indoor, i constitueix un bon premi al seu esforç en els entrenaments.
Les properes setmanes aquests velocistes buscaran afinar llur preparació per tal d'arribar en les millors condicions al Campionat d'Espanya Juvenil que tindrà lloc a València el 3 i 4 de Març. Ramon competirà en els 60m.ll., prova on l'any 2011 es proclamà sots-campió d'Espanya. Per motius evidents, és una fita difícilment repetible, però el lleidatà anirà a la capital del Túria amb ganes de demostrar tot del que és capaç. Per la seva part, Camilo afrontarà només la prova dels 200m.ll., en la que té més possibilitats i en la que es troba més a gust. L'objectiu de l'atleta cubà establert a Tremp serà assolir un lloc a la final. També és un repte difícil, però no impossible si rebaixa un parell de dècimes més el seu registre. Per ganes no serà, i per potencial... tampoc!

Comentaris

Entrades populars