Progressa adequadament

Bochaca sots-campió júnior de Cros
Progressa adequadament! Aquesta és la nota que he de donar al meu grup pel que fa a la seva actuació durant el passat cap de setmana. Pista coberta, cros, marxa en ruta... aquests eren els fronts oberts durant el 28 i 29 de Gener, o el que és el mateix, la lògica i intensa participació d'un final de microcicle durant aquestes dates, quan ja s'encara la recta final del cicle hivernal.
El dissabte, a la Pista Coberta de Sabadell, Llorenç Sales (Fent Camí-Mislata) assolia la mínima per participar en els 1500m.ll. del Campionat d'Espanya Absolut que el darrer cap de setmana tindrà lloc en aquesta mateixa instal·lació. El galerenc tancava el crono en 3'50"11 (MMP), 5 segons per sota del seu anterior registre. Excel·lent prestació, resultat de la seva gran qualitat i implicació en els entrenaments.
Al mateix control de la FCA els quatrecentistes s'estrenaven pel que fa a aquesta temporada. Alba Casanovas (Avinent-Manresa), competia després d'un mes dificil, en el que ha hagut de superar l'estrès provocat pel darrer període d'exàmens, i a l'hora recuperar-se d'un trencament fibril·lar a l'isquiotibial. Mancada de ritme competitiu i encara sense les adequades sensacions, realitzà una temps de pas excessivament ràpid per les seves actuals possibilitats (per sota de 27"), la qual cosa pagà durament en la darrera part de la prova. El resultat final fou uns 59"86 que saben a poc, però que cal avaluar amb justícia en el context actual. El seu company d'entrenaments, Diego Altemir (Hinaco-Montsó) va rebaixar 6 dècimes la seva marca en 400m.ll. al realitzar 54"50 (MMP). Malgrat tot, la sensació fou que aquest registre és molt millorable, sobretot si tenim en compte que el dia anterior es va veure obligat a realitzar 18km de travessa a peu per motius acadèmics.
Ester Montaner 2a al podi del IX Premi Villa de Zuera
Després d'aquesta jornada indoor, arribàvem a Lleida a les 10 de la nit, i 9 hores més tard, aquest entrenador havia de tornar a agafar el cotxe per començar la jornada de diumenge. El Campionat de Catalunya de Cros 2012 m'esperava a Mataró.  Allí 6 atletes del grup lluitarien per deixar la millor empremta possible en el circuit. Ferran Bochaca (FCB) se'n portà la millor recompensa a l'assolir el sots-campionat de Catalunya Júnior i la classificació directa per al proper Campionat d'Espanya de Cros que tindrà lloc a Gijón el proper 4 de Març. En una cursa de menys a més, el de la Pobla va haver de confiar en el seu fort final per tal de guanyar una medalla, que podria haver estat d'or sinó hagués estat extremadament conservador les 2/3 primeres parts de la prova. Finalment va entrar en el mateix segon que el guanyador sota l'arc d'arribada. Continuant per ordre de resultats, Sheila Aviles (CAI) fou 5a a la línia de meta, seguint un procés invers al del Ferran, doncs va perdre la medalla de bronze en els darrers 50m. Malgrat això, Sheila va deixar una bona imatge, lluitant amb força per la medalla des del primer metre. Tot indica que aquesta posició també li haurà valgut la classificació per al Campionat d'Espanya de Cros. La més petita del grup, la infantil Berta Cabanas (FCB) va creuar la meta en 6a posició en el mateix segon que la 5a. Podia aspirar a més, però també es va mantenir quelcom endarrerida la major part de la prova. Els nervis li van passar factura, però no importa, estem parlant d'una infantil, i el més important és anar pujant correctament i agafar experiència. Isma Neggazi (CAL) també efectuà un bon cros i finalitzà 7a a la prova juvenil, posició que s'ajusta a l'objectiu establert i que li fa tenir opcions de classificar-se per al seu Campionat d'Espanya de Cros del CSD, que es disputarà a La Corunya l'11 de Març. Si aquest extrem s'acaba confirmant, seria un èxit per la jove corredora lleidatana. Genís Comella (CAI), després d'uns dies quelcom minvat de forces per la febre, aconseguí una meritòria 21a posició en el seu primer any en la categoria juvenil, i no s'arrugà en cap moment. Mentre, el seu pare, Miquel Comella (CAI) fou el primer veterà de les nostres contrades amb 35"16, classificant-se en 60a posició en la prova absoluta masculina. Un molt bon resultat pel d'Almacelles.
Llorenç Sales en el 1500m.ll. del control indoor FCA
Lluny de Sabadell, Ester Montaner (CAI) marxava per primer cop durant aquesta temporada en els 10km ruta del IX Gran Premi de Marxa Villa de Zuera (Saragossa) 2012. L'Igualadina, amb molèsties al genoll, es classificà en segon lloc de la categoria promesa i 5a de la general absoluta amb 56', en una prova presidida pel fred i el fort vent. El proper 12 de Febrer disputarà el Campionat de Catalunya Absolut i Promesa a Badalona, on esperem tingui una bona participació en la seva estrena en uns 20km ruta.

Deixem per al final l'actuació d'Arnau ErtaMajó (FCB) en el control indoor FCA de dissabte, i del que ja hem fet menció anteriorment. El tanquista Lleidatà guanyà les dues sèries realitzades amb 8"27 en la primera actuació, i 8"26 en la segona, quedant-se a tan sols 2 centèsimes de la seva millor marca personal.

Comentaris

Entrades populars