Laia Vilalta, tancant el cercle.

14 mesos després que comencessin els problemes en el genoll de la Laia, ha arribat la seva intervenció quirúrgica. Una artroscòpia i l'extirpació d'una porció de la seva ròtula bipartida semblen haver tancat un cicle de proves mèdiques, multiplicitat de diagnòstics i minuciosa dedicació en els entrenaments per tal de contrarestar el dolor. Ha estat un període difícil, frustrant i desencoratjador, tot i més quan aquest arribava just després d'assolir el millor resultat esportiu de la Laia, la medalla d'or en els 400m.ll. del Campionat d'Espanya Indoor 2010, on aconseguia l'actual rècord de Catalunya Absolut (54"45). Durant aquest període diversos especialistes diagnosticaven que l'atleta patia una condropatia rotuliana, algun altre, en canvi, parlava d'inflamació del greix de Hoffa, mentre que també hi havia qui centrava el problema en l'estructura del seu genoll o en una possible calcificació a la ròtula. Un cop analitzada l'articulació amb l'artroscòpia la condropatia queda totalment descartada. Els cartílags del genoll són en perfecte estat, la qual cosa és una excel·lent noticia.
De res serveix criticar facultatius mèdics per errar el diagnòstic. No ho farem, tot i més quan tots han intentat fer el millor possible el seu treball. Però si volem agrair la professionalitat i l'interès que han demostrat els dos membres del quadre mèdic del Futbol Club Barcelona que més ens han ajudat: el doctor Jordi Puigdellivol, que ha realitzat la intervenció i que fou el primer en diagnosticar la ròtula bipartida, i el doctor Ramon Pi que, com ja va fer quan la lleidatana patí una fascitis plantar, sempre ha fet costat la Laia. Sense ells encara seriem donant pals de ceg.
Ara toca passar pàgina i centrar-nos en tot allò de positiu que ens hagi pogut aportar aquesta experiència, aprofitant tot el que hem après per millorar encara més en situacions de risc. Per davant tenim 3 setmanes caminant amb l'ajut d'unes crosses, i el mes següent amb treball de rehabilitació. Després d'aquest període arribaran les vacances d'Agost, en les que s'hauran de carregar les piles per començar Setembre amb noves il·lussions i entrenaments. La temporada 2011-2012 ha de ser especial, i no renunciem a res. Aquesta esportista s'ho mereix.

 Laia Vilalta al Telenoticies de Tv Lleida del 16 de Juny de 2011

Comentaris

Entrades populars