El minut de glòria de Bernat Erta a la Milla Escolar de Lleida

25 escoles de Lleida, amb un total de 718 alumnes, han corregut el dissabte 14 de Maig al matí la 13a edició de la Milla Urbana Escolar i el XVè Memorial Jeroni Saura, que s’ha celebrat als Camps Elisis. La Milla Urbana ha estat un dels actes més destacats de les 50 hores d’esport i diversió que han tingut lloc aquest cap de setmana a la ciutat i que ha organitza l’Institut Municipal d’Acció Esportiva de l’Ajuntament de Lleida. La competició, tot i dur el nom de milla, s’adapta a totes les edats i s'estructura en dotze categories, des de prebenjamí, amb un recorregut de 200 metres, a l’aleví, de 1.200m. Després que els darrers anys la prova discorregués per l'asfalt dels circuits urbans davant el pavelló 11 de Setembre i la Llotja, per primer cop la cursa s'ha desenvolupat sobre terra, un sòl més adequat a l'edat dels participants. A més, els immensos arbres del principal parc de la ciutat, han protegit atletes i públic de la forta calor regnant, la qual cosa és molt d'agrair. Al marge de les curses, també hi ha hagut diferents espais als Camps Elisis per practicar-hi altres esports, com l’handbol o el tennis.
Aquesta edició només ha participat una atleta del nostre grup d'entrenament, Julia Domínguez Martínez (Pràctiques II), ja que el mateix dia s'organitzaven 3 proves més a Lleida i rodalies, un fet del tot incomprensible, que ha afavorit la dispersió dels participants. Mentre erem als Camps Elisis, el Lleida UA organitzava un control de promoció a les Basses d'Alpicat, l'ajuntament d'Almacelles una diada altètica escolar i a Ascó tenia lloc el Campionat de Catalunya Escolar.
Pel que fa als resultats, cal esmentar la destacada actuació del petit de la família, Bernat Erta Majó, (ZER l'Horta de Lleida) que s'imposava en la cursa benjamí de 2n any (800m) desprès de disputar un dur i bonic sprint final amb la resta de primers classificats, finalitzant una cursa plantejada de menys a més. Per la seva part la Julia assolia una mot bona segona posició en la cursa aleví femení de 2n any. Malgrat encapçalar i portar el pes de la prova en bona part de la cursa, la lleidatana es va veure superada en la darrera part de la prova.
En definitiva la Milla ha tornat a constituir un any més una veritable festa de l'esport, on pares, mares, educadors/es i escolars han gaudit un any més de l'excel·lent organització de l'IMAE. Llarga vida a la Milla!

Comentaris

Entrades populars