Olimpiada Flamicell 2011: Homenatge a Ferran Bochaca

El dissabte 19 de Març ha tingut lloc la que, per a mi, és la més important jornada d'atletisme de promoció del calendari atlètic de les Terres de Ponent. Es tracta de la ja clàssica Olimpiada Flamicell de la Pobla de Segur que, des de ja fa 29 edicions, és punt de trobada per tots aquells que estimem l'atletisme i que creiem en el joc net i la companyonia com a valors troncals en la formació dels joves esportistes. És digne de lloança veure com la localitat i la seva comarca es bolquen per organitzar amb èxit aquesta competició. La població sencera és rere l'Olimpiada. L'ajuntament de La Pobla de Segur, El Consell Comarcal del Pallars Jussà, els jutges que s'encarreguen del bon desenvolupament de les proves, els comerços amb les seves importants aportacions, els docent, així com les pares i mares del Centre els Raiers, etc. Tots tenen un lloc en l'organització d'aquesta jornada lúdica i esportiva, i us ben asseguro que el desenvolupen amb afany i il·lusió. Molts haurien de prendre bona nota del saber fer dels amics de la Pobla!
L'atleta local Ferran Bochaca Sabarich, campió d'Espanya Juvenil dels 5000m.ll. el 2010, ha estat l'encarregat d'encendre el peveter en aquesta edició. El de La Pobla ha rebut un merescut homenatge per part de llurs conciutadans, al que hem estat convidats Manolo Manjón, el seu descobridor, i jo mateix, que tinc la sort de dirigir aquest esportista de l'any 2007. La jornada també ha servit per veure el desenvolupament de les diferents proves que han tingut lloc durant tot el matí i primeres hores de la tarde. Hem pogut gaudir veient molts esportistes que han deixat bones maneres sobre la terra del camp de futbol de la localitat pallaresa. A part dels atletes que ja es formen en alguns clubs federats, vull destacar el descobriment d'una jove esportista que m'ha transmès molt bones sensacions. Es tracta de Berta Cabanas, alumna de l'Escola Els Raiers de la Pobla que recentment s'ha proclamat campiona de Catalunya Aleví Escolar de Cros. Berta és conduïda per Ferran Bochaca, i espero que molt aviat comenci a baixar a Lleida per tal d'entrenar en el nostre grup, la qual cosa li permetria descobrir un mon atlètic en el que crec que té moltes coses a dir.
Pel que fa als/a les atletes del grup cal dir que Amaia Aldabó (Lleida UA) ha guanyat la medalla d'or en la prova els 80m.ll. infantils femenins. Genís Comella (Lleida UA), ha pujat al segon esgraó a la prova dels 3000m.ll. cadets masculins. Mateix reconeixement ha obtingut Camilo Ariel (IES de Tremp) en la prova dels 80m.ll. cadets masculins, mentre que Daniela Bretón es penjava el bronze en la mateixa prova en categoria femenina. 4 medalles individuals pels nostres atletes, malgrat que això no és el més destacable. El realment important és que l'organització no perdi l'empenta i que l'Olimpiada Flamicell segueixi sent un referent per a l'atletisme i no un entranyable record, com ja ho és l'Olimpiada de Pont de Suert, que durant tans anys va compartir amb La Pobla el protagonisme de l'atletisme escolar al Pirineu lleidatà.

Comentaris

Entrades populars