Campionat d'Espanya Junior PC: Erta (OR), Gázquez i Aguilà (BRONZE)

El Campionat d'Espanya Indoor en categoria júnior ja és història, però quedarà per sempre en la nostra memòria. Atletes del grup, o del nostre entorn més proper, han realitzat esplèndides actuacions. Arnau Erta Majó (FCB) s'ha proclamat campió d'Espanya en la prova de 60m.t. amb una magnífica marca de 7"95, nou rècord de Catalunya, igualant de pas el rècord dels campionats. Malgrat no ser un clar especialista en la prova més curta de les tanques, Arnau ha sabut resoldre magníficament el repte i revalidar el títol que ja va obtenir la temporada passada a Sant Sebastià, realitzant la segona marca espanyola de tots els temps per darrera el rècord d'Espanya d'Eusebio Cáceres (7"90) i igualant els 7"95 de Javier López. L'han acompanyat al podi el tarragoní Marc José (8"10) i l'alacantí Julián Santiago (8"23) que, amb el donostiarra Lánder Gil (lesionat en semifinals), completen una excel·lent generació de tanquistes. Tot sembla pronosticar una bona temporada d'aire lliure, que tindrà el seu punt més àlgid en el Campionat d'Europa Júnior a Tallinn (Estònia). De ben segur que tots ells faran el possible per ser-hi. 
Altres atletes del grup lluitaran amb força per assolir una plaça a la selecció espanyola que acudirà a l'Europeu. És un objectiu difícil, però no impossible, un somni que pot fer-se realitat. Ens referim al mig-fondista Jonathan Gázquez (FCB) i la tanquista Alba Aguilà (FCB). Els dos lleidatans han portat cap a Lleida sengles medalles de bronze, en 800m.ll. i 60m.t. respectivament. Jonathan podia aspirar a una millor recompensa, però la tàctica executada durant la cursa no fou la més encertada. Malgrat tot, el que compta és que finalment ha obtingut una medalla de bronze molt esperada que ens deixa un gran sabor de boca. De pas, ha establert en semifinals una millor marca personal al tancar el crono amb 1'54"54. I a la prova dels 60m.t. Alba Aguilà, amb poc més de 4 setmanes d'immersió en el món de les tanques, ja ha eixamplat el seu brillant currículum en els campionats d'Espanya amb un nou bronze i una excel·lent marca de 8"87, que auguren un gran futur a l'especialitat, tot i més quan poleixi el seu estil damunt la tanca. La nova direcció tècnica d'Ascensión Ibàñez és una garantia d'èxit.
També volem destacar l'actuació de la resta d'atletes de ponent. Elena Llobera (Lleida UA) s'ha proclamat campiona d'Espanya en la prova de salt de llargada amb 5'67, mentre que Marina Manjón (AAC) ha guanyat el bronze en els 800m.ll. amb 2'19"00

 Video: Arnau Erta, campió d'Espanya dels 60m.t.

Video: Jonathan Gázquez, medalla de bronze als 800m.ll.
  

 Video: Alba Aguilà, medalla de bronze en 60m.t.

Comentaris

Entrades populars