Cap de setmana intens

El cap de setmana ha estat intens, com també ho seran la majoria dels que s'apropen fins tancar el calendari indoor i de cros. Dissabte he estat a la pista coberta de Sabadell recolzant els/les atletes del grup que participaven en el Campionat de Catalunya Cadet, mentre que diumenge assistia la resta de companys/es que competien al Campionat de Catalunya de Clubs Sub-20 i el control absolut de la FCA.
Pel que fa als/a les primers/es, els/les cadets, cal dir que el resultat de la jornada de dissabte va ser francament bo. Tots/es els/les cadets del grup van aconseguir classificar-se per participar en aquest Campionat. 4 de 4, la qual cosa em fa francament feliç. Tots/es ells/es partien de situacions molt singulars, que no feien fàcil la seva inclusió en els llistats dels 12 ó 16 atletes més privilegiats/des de Catalunya. Malgrat això, han aconseguit introduir-se i competir a bon nivell.
La que va obtenir un millor resultat va ser Laura García-Fojeda (FCB), que va fregar la medalla al ser 4a a la final dels 60m.ll. Com sempre, la Laura ens va brindar una sortida fulgurant, que li va permetre situar-se en primera posició durant els 40 primers metres, i arribar amb opcions de medalla fins els darrers 5m de prova. No va poder ser, però tornava a casa amb una millor marca personal de 8"21, que de pas li donen accés al seu primer Campionat d'Espanya.
El següent en aquest rànking fou Genís Comella (Lleida UA), 5è a la final dels 3000m.ll. El d'Almacelles va arribar al campionat com a darrer classificat i amb una marca de 10'22", però se'n va amb una posició de privilegi i una excel·lent marca de 9'56"22 (MMP). Una gran millora en el registre personal, més i quan pensem que només fa un any vorejava els 11 minuts en els 3000m.ll. El secret d'aquest tipus de millores no és un altre que l'afany de superació demostrat en els entrenaments.
En la prova femenina dels 3000m.ll. Daniela Bretón (Lleida UA) obtenia plaça de finalista i era 8a, amb 12'16"47, una marca lluny del seu millor registre personal. Ha estat el seu primer Campionat de Catalunya Indoor sense medalla. Aquest està sent un any difícil per la nostra fondista. El seu creixement comporta canvis hormonals i estructurals, que ara per ara estan passant factura al seu rendiment. Malgrat això, la paciència i la cura en l'elecció dels mitjans de treball ens portaran a l'èxit més endavant. No hi ha pressa.... no ha d'haver-la.
La darrera menció és per Amaia Aldabó (Lleida UA), 12a en la prova dels 300m.ll. amb 47"08. La lleidatana, malgrat les seves lògiques ganes d'assolir una millor classificació, ha competit dins les seves possibilitats. El fet d'arribar als Campionats de Catalunya ja ha estat un premi i apuntar molt més a dalt seria un error, doncs l'entrenament realitzat no va en aquesta línia. És una atleta amb recorregut, que rebrà el premi quan arribi a la maduresa atlètica i personal.
Passem al diumenge! A la mateixa instal·lació tenia lloc el Campionat de Catalunya de Clubs Sub-20 indoor, amb la participació de Jonathan Gázquez (1500m.ll.), Arnau Erta (60m.t. i 4 x200m.ll.) i Alba Aguilà (Llargada i 4x200m.ll.), tots atletes del Futbol Club Barcelona.
El mig-fondista d'Isona va protagonitzar una excel·lent cursa, que va comandar amb diferència de principi a fi. Va marcar el ritme de la cursa fins l'arribada, establint un nou rècord dels Campionats en la prova de 1500m.ll. amb 4'06"47, deu segons per davant del segon classsficat, i deixant bones sensacions de cara als propers compromisos de pista coberta.
Arnau també va establir un nou rècord dels Campionats en la prova dels 60m.t. amb 8"04 (MMP). El lleidatà està per baixar de 8"00 en la prova curta de les tanques en categoria júnior, la qual cosa li permetria establir un nou rècord de Catalunya Júnior (8"01). Arribaran campionats en els que ho podrà demostrar.
Per darrer, l'Alba de nou va haver de defensar els colors del FCB en la prova de salt de llargada. Una prova que no entrena però en la que està deixant registres prou interessants. A la fí, una segona posició i de nou, 5'23m. Un cop acabades les competicions de clubs ja es podrà centrar en la seva nova prova, els 60m.t., on esperem que ràpidament demostri el que val.
El nostre cap de setmana indoor es tancava amb la intervenció de la millor velocista del grup. Laia Vilalta (FCB), que assistia al control absolut indoor de la FCA amb el compromís de marca un nou registre personal en la prova del doble hectòmetre, i l'assolia. Tancava el crono amb 25"11 (MMP) i segueix encarant la preparació vers el Campionat d'Espanya Absolut que tindrà lloc a València els propers 19 i 20 de Febrer. Abans però, penúltima etapa a Sevilla, on aquest divendres 11 de Febrer, competirà en els 400m.ll. organitzats pel sector de velocitat de la RFEA, en el que es reuniran les millors especialistes de la prova a nivell estatal. Una gran oportunitat per encarar la darrera setmana prèvia a l'objectiu principal de la campanya indoor.
Fora del resultats indoors esmentar que Llorenç Farran (JAS) es va classificar en 2a posició en el  tradicional Cros d'Arbeca.