Copa de la Reina i quelcom més.....

 Ja endinsats de ple en la fase de competició de la temporada indoor, els resultats van oferint pistes del que ens espera d'aquí a tot estirar un mes. El dissabte van arribar alguns bons moments, amb rebaixes en els registres d'aquesta temporada que ens fan ser esperançadors.

Laia Vilalta (FCB) participà en la prova dels 400m.ll. de la Copa de la Reina que va tenir lloc a València. Mentre els homes competien a la Copa del Rei a Sabadell, els clubs femenins participants en aquesta clàssica prova del calendari indoor espanyol, es desplaçaven a València. Si en les darreres temporades s'havia concentrat ambdós esdeveniments en una sola instal·lació, aquesta temporada s'ha optat per la seva separació, menystenint aquells aspectes positius que aconsellen la celebració conjunta: Millora en la vistositat de l'espectacle, estalvi econòmic pels clubs que participen en els dos esdeveniments, facilitats pels tècnics que dirigeixen atletes en els dos campionats, etc. Sigui com sigui, la lleidatana competí a València i deixà un bon regust de cara a les seves possibilitats en el Campionat d'Espanya Absolut que també tindrà lloc al velòdrom Lluís Puig de la capital del Túria. Laia portà el pes de la prova fins el darrer metre, quan va ser superada per la madrilenya Auri Bokesa, atleta del València Terra i Mar. El crono de l'atleta del FCB s'aturà en 56"10, un temps encara lluny encara del rècord de Catalunya que marcà la temporada passada (54"45), però que segueix la previsió marcada per la temporada, i ens permet ser optimistes de cara a la recta final de la campanya.
El matí del mateix dissabte, bona part dels joves atletes del grup també competien al control juvenil i júnior de la FCA a Sabadell. El tanquista Arnau Erta (FCB) arribava a la pista motivat i amb el convençut de que podia marcar un bon registre en la prova de les tanques curtes. I segurament hagués estat així de no ser per una nul·la no assenyalada que marcà l'esdevenir de la prova. En Pau Soler (ISS l'Hospitalet) protagonitzava una clara escapada. L'atleta, conscient de la seva errada, es va aturar un cop realitzada la sortida. Malgrat la claredat de l'acció però, els jutges no van anul·lar la cursa. La resta de participants dubtaren si aturar-se o no durant unes dècimes de segon, però al no escoltar cap segon tret, optaren acertadament per continuar la prova. No cal dir que aquest temps d'impàs afectava el resultat final de la prova. Malgrat això, Arnau es quedava tan sols a 2 centèsimes de la seva millor marca de la temporada.
Capítol apart mereix la velocista júnior Alba Aguilà (FCB), qui realitzava el seu primer 200m.ll. de la temporada, essent 3a amb 26"20. El resultat fou l'esperat, doncs Alba ha estat prop d'un mes sense entrenar com a conseqüència d'un accident de trànsit. Aquest desafortunat fet trastocava els plans d'entrenament, a l'hora que deixava la jove atleta immersa en un reguitzell de sensacions negatives del que li ha costat sortir.  Però l'Alba ha trobat una tabla de salvació en forma de forta motivació vers un altra especialitat des de la seva sorprenent actuació en el salt de llargada de la Copa de Clubs Júniors Indoor. Tot plegat ha comportat un replantejament dels objectius de la temporada, una entrada d'aire nou que es feia del tot necessària en aquest difícil moment.
La resta de velocistes juvenils eren més a prop del seus registres. Ramón García (Lleida UA) rebaixava en 8 centèsimes la seva marca en 200m.ll., deixant-la en 23"47. Per la seva part Myreia Oliver (Hinaco Montsó), no marcava un millor temps en la prova del doble hectòmetre, per tan sols 5 centèsimes. Tant l'un com l'altre són molt a prop d'una rebaixa més ostensiblement dels seus registres, la qual cosa esperem que coincideixi amb els campionats autonòmics i estatals.
La darrera en actuar fou Isma Negazzi (Lleida UA) en els 3000m.ll. juvenils, en la que fou segona, i el més important, rebaixant la seva marca personal en 20", fins deixar-la en 11'43"06. Aquest és el fruit de la seva constància i fidelitat als entrenament, actitud que mereix la nostra felicitació.

Comentaris

Entrades populars