Arriba l'hora de la veritat!

Amb el nou any arriba el moment de demostrar les nostres capacitats, comprovant l'efectivitat o ineficiència de tot el que hem treballat durant el darrer trimestre. És el moment de fer saltar les primeres espurnes, buscant l'estat de forma idoni que ens porti a l'èxit en les competicions més importants del cicle hivernal.  La majoria dels/de les nostres atletes ja han deixat mostres del que poden oferir-nos durant les properes setmanes, i entre aquestes predominen les sensacions que  ens fan pensar que el camí és l'encertat. Malgrat tot ha de quedar clar que l'excel·lència en aquest període no és un dels objectius d'aquesta campanya, sinó que cros i pista coberta ens han d'ajudar en l'obtenció de la veritable fita de la temporada: l'aire lliure.
El primer cap de setmana del 2011 alguns dels membres del grup competien en diverses proves. La primera en fer-ho fou Laura García-Fojeda (FCB), que s'havia de conformar amb la 5a posició i uns discrets 8"52 en els 60m.ll. del control indoor cadet de la FCA, lluny de la seva millor marca, realitzada en el mes de Desembre passat (8"34). I és que als més joves encara els hi costa entendre que el cos no entén de vacances durant les festes de Nadal, i que aquesta inactivitat passa factura.
Per la tarde, i en el control juvenil-júnior, Jonathan Gázquez (FCB) tenia més fortuna i s'imposava en la prova dels 1500m.ll. amb un temps de 4'08"56, i el que és més important, assolint bones sensacions de cara a les properes competicions.
El diumenge teníem diversos fronts oberts. A Saragossa, la juvenil Mireya Oliver (Hinaco Montsó) realitzava la seva marca personal en 200m.ll. al córrer en 27"00 i arribar en 2a posició en la Copa d'Aragó per clubs. Una marca encara més valorable tenint en compte la poca idoneïtat de la pista aragonesa per la prova del doble hectòmetre.
Per la seva part Ferran Bochaca (FCB) pujava al segon esglaó del podi en el Cros de Ripollet després una dura pugna amb Bru Trabal, rival i amic seu des de fa molt de temps. Malgrat assolir la medalla d'argent, el de la Pobla no amagava la seva decepció, conscient que les seves possibilitats haguessin augmentat de no córrer durant tot el cros amb una sabatilla descordada, arrel d'una trepitjada.
La jornada dominical acabava per la tarde amb el Campionat de Catalunya de Clubs "A", on Laia Vilalta (FCB), actual campiona d'Espanya Indoor dels 400m.ll., participava en el seu primer quatre-cents després 11 mesos, un cop superada una condropatia rotuliana. La lleidatana i jo mateix, arribàvem a la flamant nova pista coberta de Sabadell procedents de la concentració de velocitat de la RFEA a València, en la que havíem participat del 7 al 9 de Gener. Laia es trobava quelcom desubicada, sense ritme de competició i quelcom preocupada per unes molèsties en el popliti. Malgrat tot, i tenint en compte les circumstàncies, el resultat fou acceptable: 2a posició amb 57"60, per darrera Ojidiya Oji, (ISS l'Hospitalet). Una marca que sense dubte baixarà ostensiblement les properes competicions. Només necessitem temps per transformar l'entrenament acumulat. En el mateix campionat també participava Ramón García (Lleida UA) que es classificava en un meritori 3r lloc a la prova dels 60m.ll., realitzant la seva millor marca personal amb uns excel·lents 7"21, que el situen en primera posició del rànking juvenil català.
Els propers i destacats compromisos del present mes, entre els que destaquen la Copa de Clubs Júnior Indoor de la RFEA el pròxim dissabte 15 de Gener a Sabadell; la Copa de la Reina Indoor a València el dissabte 22 de Gener; o el Campionat de Catalunya de Cros a Granollers el diumenge 30 de Gener; seran importants proves per seguir amb l'anàlisi de l'estat de la qüestió.

Comentaris

Entrades populars