Fase prèvia del Campionat d'Espanya de Clubs Júniors

El dissabte 9 d'Octubre, 7 dels nostres atletes competiren en la fase prèvia del Campionat d'Espanya de Clubs Júniors organitzada a Mataró. En l'esmentada jornada lluitaven per un lloc a la final del dia 30 d'Octubre: AA Catalunya, CA Manresa, Krafft-Sant Sebastian, Grupo ISN Navarra At., FC Barcelona,  Symply-Scorpio 71 i ISS - L'Hospitalet. Els atletes implicats pel FCB foren: Jesús Gimeno 3r en 400m.ll., Jonathan Gázquez, 3r en 800m.ll., Ferran Bochaca, 4t en 3000m.ll., Arnau Erta, 2n en 110m.t., Alba Aguilà, 4a en 100m.ll. i Paula Sánchez 1a en 5000m.m. Defensant la samarreta de l'ISS-L'Hospitalet també hi participà Aleix González, 2n en els 1500m.ll. Tant FC Barcelona, en homes i dones, com ISS l'Hospitalet en homes, es classificaren per a la jornada final.
Els resultats foren els esperats per les alçades de la temporada en el que ens trobem, molt lluny del millor moment de forma. I és que, sota el meu punt de vista, les dates no són gens adequades per competir. Els ritmes i les càrregues desenvolupades en els entrenaments no són els pertinents per la pràctica competitiva, i molt menys en el cas d'aquests joves atletes que encara són lluny de realitzar planificacions amb una forta càrrega específica. De la cel·lebració d'aquestes jornades no es pot esperar res bo de cara al rendiment esportiu de juvenils i júniors durant el mes d'Octubre, ans el contrari, el que pot succeir es que tornin a casa amb alguna lesió, com fou el cas de la manresana Alba Casanova, que patí un trencament fibrilar en la prova dels 100m.ll., o del nostre Ferran Bochaca, amb una contractura a l'abductor.
Se m'escapa quin es el benefici de realitzar aquesta competició el darrer mes de la temporada, que coincideix amb el primer o segon mes de treball per aquests atletes. I ho entenc encara menys quan la majoria d'ells no troben gaires proves de la seva categoria durant el moment de màxim estat de forma, al voltants dels mesos de maig i juny. No seria millor incloure aquestes jornades en aquell moment de la temporada? O pot ser prima que en aquell moment els necessiten els equips absoluts d'alguns d'aquests clubs? Doncs que no ho paguin els més joves!

Comentaris

Entrades populars