Camí vers el 2011

Ja sóm cami de la propera temporada 2010/11. Amb aquest objectiu ja fa quasi un mes que els entrenaments han començat. Som encara en el mesocicle introductor, treballant les bases que més endavant han de permetre desenvolupar els aspectes més específics de la planificació.  Ara busquem el treball en equip, recercant la cohesió i motivació del grup, doncs aques es prou heterogeni, com per marcar grans diferències de treball a partir de les següents etapes. En ell trobem velocistes, mig-fondistes, fondistes i marxadors. Per tant, els objectius esportius són dispars, anant des de l'assoliment i recuperació de la internacionalitat amb Espanya en el cas d'alguns/es, a l'entrada en les finals dels campionats de Catalunya per a d'altres. Aquesta disparitat de nivells i edats comporta un esforça afegit per a mi, però la solidesa del grup, l'esforç i il·lusió de cada un dels seus membres, facilita la tasca any rere any.
Molts dels reptes del 2011 són difícils d'assolir, però això no ens espanta. Laia Vilalta, vigent campiona d'Espanya Indoor, lluitarà de nou per arribar el més alt del 400m.ll. estatal, amb la dificultat afegida que suposa la delicada estructural del seu genoll esquerre. Les molèsties no han desaparegut del tot, però dia a dia lluitem per vèncer l'adversitat. La setmana que ve serà a Madrid amb els serveis mèdics de la RFEA, per  realitzar un exhaustiu estudi d'aquesta articulació. Volem ser optimistes. Si hem superat una difícil fascitis, perquè no hauríem de superar la condropatia?
Ferran Bochaca, flamant campió d'Espanya Juvenil dels 5000m.ll., és treballant  a la Pobla de Segur per consolidar el seu estatus en categoria júnior, i afegir-se així al grup de companys que ja han obtingut resultats dins aquesta categoria, com és el cas de Jonathan Gázquez o Aleix González. Idèntica situació a la que ha de viure la nostra millor promesa dins les proves de velocitat, l'Alba Aguilà. Amb el canvi de categoria també arriben per a ella nous reptes que li han de permetre un salt endavant dins la seva carrera esportiva, sempre i quan la temporada vingui acompanyada d'un canvi d'aptitud que només ella pot assolir. L'atletisme d'alt nivell és quelcom més que la realització d'un exhaustiu entrenament. També passa per un plantejament de vida conseqüent.
També canvia de categoria en Ramón García. La dosis de motivació que li ha comportat el seu recent sots-campionat d'Espanya Cadet en 100m.ll. ha de ser aquell punt que mancava per entrar amb força  a la categoria juvenil. Sabem que el perdrem un temps per l'obligat parèntesi que comportarà l'operació de lligaments del genoll a la que s'ha de sotmetre per resoldre la lesió que arrossega de la seva etapa com a futbolista. Per tant, pot ser que aquest no sigui el seu any, però ha de facilitar el pas a un exitós 2012.
La resta d'atletes, Jesús Gimeno, Sergi López, Laia Tinoco, Isma Negazzi, Llorenç Farran, Laura García-Fojeda, Genís Comella, Daniela Breton, Amaia Aldabó i Anna Vallverdú, també lluitaran per assolir els seus somnis, i segurament la majoria aconseguiran bona part dels objectius marcats a l'inici de la campanya. Però també és molt probable que alguns d'ells es quedin lluny del nivell que podrien assolir si d'una vegada fossin conscients de les seves possibilitats, o si se n'adonessin que amb més dedicació, entrega i sentit de la responsabilitat es podrien fer un lloc entre els millors. Espero que ho sàpiguen veure!

Comentaris

Entrades populars