Valoració final de la temporada

Per a nosaltres la temporada ja ha acabat. Només queda una actuació a nivell col·lectiu, la d'Alba Aguilà que a Avilés s'estrenarà en un campionat d'Espanya Absolut amb el relleu 4x400m.ll. del FCB. A manca d'aquest resultat, que no influirà en la valoració de la campanya 2009-2010, ja podem extreure les conclusions.
Ha estat una temporada prou positiva, amb resultats importants, però també amb algun entrebanc. Hem assolit 6 medalles en campionats d'Espanya i 18 en Campionats de Catalunya. Un destacat bagatge que  fins i tot podria haver estat millor si no fos per alguna inoportuna lesió. Però aquests són els riscs de l'alta competició i els assumim, aprenent i millorant d'allò que s'hagi pogut fer malament.
El resultat més destacable ha estat, indubtablement, la medalla d'or de Laia Vilalta (FCB) al Campionat d'Espanya Absolut Indoor. Una medalla que venia acompanyada del rècord de Catalunya dels 400m.ll. amb 54"45 (MMP) i la primera posició del ranking espanyol. L'estat de forma de la Laia feia preveure d'altres èxits, com la inclusió en la selecció espanyola que competiria al Campionat Iberoamericà. També semblava lògica l'assistència a l'Europeu de Barcelona format part del relleu espanyol de 4x400m.ll., i fins i tot no descartàvem l'obtenció de la marca mínima per a la prova individual. Però la realitat fou més tossuda, i una lesió al genoll ens deixà, de nou, fora del circuit fins l'inici de la propera temporada.
La resta de medalles estatals individuals  han estat també molt il·lusionants. En Ferran Bochaca (FCB) ha guanyat el seu primer metall en un gran campionat, que a més ha estat d'or, assolint també un nou rècord dels Campionats d'Espanya Juvenils en 5000m.ll. (15'08"78). Com en el cas de la Laia, el de la Pobla també ha acabat liderant el rànking espanyol amb 15'06"83 (MMP). Tota una fita per un atleta que segueix entrenant amb dificultats en la seva localitat d'origen.
El velocista Ramon García (Lleida UA) també ha entrat amb força en l'èlit cadet, obtenint el sots-campionat d'Espanya Cadet en la prova de l'hectòmetre, amb una gran marca d'11"34. (MMP) En Ramon és un excel·lent velocista que ens ha de deparar brillants moments. I més encara quan sigui operat del trencament de lligaments que patí en la seva etapa de futbolista. La intervenció i  posterior recuperació comportarà un parèntesi en la seva trajectória (segurament a l'aire lliure 2011). Però aquesta aturada ha de permetre un retorn a l'atletisme en plenitud de facultats que faciliti el treballar amb mitjans que ara són implantejables, i que són determinants per l'obtenció de marques de qualitat.
La darrera medalla assolida per ordre d'importància fou la de bronze aconseguida per Alba Aguilà en els 200m.ll. del Campionat d'Espanya Juvenil Indoor a Oviedo. Era la culminació d'una gran temporada hivernal, amb millors marques personals en 60m.ll. (7"91) i 200m.ll. (25"81). S'augurava una bona campanya estiuenca, però la lesió al peu ocasinada per la caiguda d'una pesa en un descuit al gimnàs, va distorsionar tota la planificació de l'aire lliure.
La resta de medalles obtingudes en Campionats de Catalunya també deixen ben a les clares l'èxit del treball realitzat. Tots aquells atletes que tenien possibilitats en llurs respectius campionats, han assolit els objectius plantejats, amb l'excepció de Jonathan Gázquez i Sergi López. El primer va tenir un gran començament de temporada, que incloïa una prometedora quarta posició en el Campionat d'Espanya Júnior en 800m.ll. Però un desequilibri estructural que ja hem corregit amb plantilles, li va provocar una lesió d'escafoides. En Sergi, encara en periode d'aclimatació al grup, també patí un difícil trencament fibrilar en el soli que no va ser ben diagnosticat i que, per tant, tardà més de lo desitjable en curar. Destacar també la gran millora realitzada per Aleix González que ha rebaixat 2"5/10 en 800m.ll., fins arribar a 1'54"86, fruit del seu esforç i dedicació diària.
A part de les medalles, altres fites també són destacables, com per exemple la inclusió de Ferran Bochaca i Alba Aguilà a la Selecció Catalana Juvenil que competí al Campionat d'Espanya Escolar a Lloret de Mar. O també la incorporació de Laia Vilalta i Ramon García a les concentracions de velocitat de la RFEA.
Tots els/les atletes esmentats/des i la resta de membres del grup que no han pogut formar part del quadre d'honor de les medalles, tenen el meu reconeixement: per l'esforç desmostrat en els entrenaments, per l'ambient de companyonia que construeixen dins el grup, pel respecte i fidelitat que em demostren, així com per tantes i tantes altres coses bones que fan més fàcil la meva feina com entrenador.

Gracies a tots i totes!

MEDALLES EN CAMPIONATS D'ESPANYA (6)
* Aguilà Charles, Alba: Argent Espanya Juvenil CSD 4x100m.ll. (Catalunya)
* Aguilà Charles, Alba: Bronze Espanya Juvenil Indoor 200m.ll.
* Bochaca Sabarich, Ferran: Or Espanya Juvenil 5000m.ll.
* García Seuma, Ramon: Or Espanya Cadet 4x100m.ll. (Lleida UA)
* García Seuma, Ramon: Argent Espanya Cadet 100m.l.
* Vilalta Blanch, Laia: Or Espanya Absoluta Indoor 400m.ll.

MEDALLES EN CAMPIONATS DE CATALUNYA (18)
* Aguilà Charles, Alba: Or Catalunya Juvenil Indoor 60m.ll.
* Aguilà Charles, Alba: Or Catalunya Juvenil 100m.ll.
* Aguilà Charles, Alba: Or Catalunya Juvenil 200m.ll.
* Aguilà Charles, Alba: Argent Catalunya Juvenil Indoor 200m.ll.
* Aguilà Charles, Alba: Bronze Catalunya Juvenil Indoor 4x200m.ll. (FCB)
* Bochaca Sabarich, Ferran: Or Catalunya Juvenil 3000m.ll.
* Bochaca Sabarich, Ferran: Argent Catalunya Juvenil Cros
* Bochaca Sabarich, Ferran: Bronze Catalunya Juvenil Indoor 3000m.ll.
* Bretón del Olmo, Daniela: Argent Catalunya Cadet Indoor 3000m.ll.
* García Seuma, Ramon: Or Catalunya Cadet Indoor 4x200m.ll. (Lleida UA)
* García Seuma, Ramon: Or Catalunya Cadet 4x100m.ll. (Lleida UA)
* García Seuma, Ramon: Argent Catalunya Cadet 100m.ll.
* García Seuma, Ramon: Bronze Catalunya Cadet Indoor 60m.ll.
* Gázquez Mouktadibillah, Jonathan: Argent Catalunya Júnior Indoor 1500m.ll.
* Gázquez Mouktadibillah, Jonathan: Bronze Catalunya Júnior Indoor 800m.ll.
* González Call, Aleix: Bronze Catalunya Júnior 800m.ll.
* Tinoco Mogas, Laia: Bronze Catalunya Juvenil Indoor 4x200m.ll.(FCB)
* Vilalta Blanch, Laia: Bronze Catalunya Indoor 200m.ll.

Comentaris

Entrades populars