Arnau Erta (14"13), rècord de Catalunya dels 110m.t. i mínima pel mundial júnior

Aquest cop tornem del Campionat d'Espanya Júnior cel·lebrat a Castelló amb un sabor agredolç. Per un costat l'Arnau ha batut en semifinals el rècord de Catalunya júnior dels 110m.t. amb una marca de 14"13, que també comporta l'obtenció de la mínima de participació pel Campionat del Món Júnior que tindrà lloc a Moncton (Canadà) del 19 al 24 de Juliol. Un rècord que era en mans de Carles Sala des del 1979, excepcional tanquista català amb el que jo mateix vaig compartir bons moments quan militava en el FCB en la dècada dels 80, i que com tots sabem, fou 7è a la final olímpica dels 110m.t. de Los Àngeles 1984.
Però, per un altre costat, encara tenim a la retina les imatges de la caiguda de l'Arnau en la darrera tanca, quan lluitava en la final amb l'Ernesto Prado (Playas de Castellón) per la medalla d'or. Va ser una magnífica final, lluitada de principi a fi en cada tanca, i justament quan l'Arnau se n'anava, el seu peu d'atac va impactar amb el darrer obstacle amb la suficient força com per desequilibrar-lo i provocar la caiguda.
Era una situació que mai habíem viscut, però que sabíem que un dia o altre es donaria. Menys mal que l'Arnau no va especul·lar a la semifinal i va sortir a per totes recercant la marca mínima per assistir al mundial. De no haver-la assolit se n'hagues anat amb les mans buides i el cos ple rascades i cremades. Ara, al menys, aquest excepcional registre li dona esperances de tornar a un campionat del món, un any després del mundial juvenil de Bresanone. Esperem que de nou pugui mesurar-se amb els millors, veritable objectiu de la temporada.

Comentaris

Entrades populars